UŽASNA ISPOVEST BRATA (13) UBIJENE DEVOJČICE(4): Majka je htela da ubije i mene!
Foto: Printscreen Heute.at/Philipp Hutter

ZLOČIN U BEČU

UŽASNA ISPOVEST BRATA (13) UBIJENE DEVOJČICE(4): Majka je htela da ubije i mene!

Austrija -
Uspeo sam da pobegnem", izjavio je dečak prilikom saslušanja u policiji. Izabela L. (38) koja je na smrt izbola ćerku nalazi se u pritvoru pod lekarskim nadzorom

BEČ - Poljakinja Izabela L. (38) koja je prošlog ponedeljka (03. 08) na smrt izbola svoju svoju četvorogodišnju ćerkicu planirala je da ubije i sina (13) ali je on uspeo da se spase.

"Majka je htela da me ubije , ali sam ja uspeo da pobegnem!", izjavio je dečak prilikom saslušanja u policiji. Izabela se nalazi u pritvoru i u teškom psihičkom stanju zbog čega je pod stalnom je lekarskim nadzorom i pod jakim lekovima.

"Kada će sahraniti moju Nikol? Želim da budem kraj moje voljene devojčice!", neprekidno ponavlja plačući. Istraga će utvrditi da li je žena mentalno obolela i da li je bila u stanju uračunljivosti kada je počinila zločin.

Pogrebnici odnose telo četvorogodišnje Nikol... Printscreen heute/Philipp Hutter, Printscreen krone.at
Pogrebnici odnose telo četvorogodišnje Nikol... Printscreen heute/Philipp Hutter, Printscreen krone.at

Advokat majke ubice Astriod Vagner (Astrid Wagner) kaže da je razgovarala sa dečakom i Izabelinim suprugom i da je očiogledno da žena nije bila pri sebi kad aje počinila ubistvo.

"Uprkos svemu ona ih sve voli", tvrdi Vagnerova.

Izabela je 3. avgusra u kuhinji stana nožem izbola ćerkicu Nikol.Brat (13) je čuo krike, a kada je dotrčao do vrata video je sestricu kako leži u lokvi krvi i majku sa nožem u ruci. On je izbezumljen istrčao iz stana i otrčao do komšinice da je pozove u pomoć.

Pretpostavlja se da je okidač za ovaj krvavi zločin očaj i nemoć, jer je porodica zbog neplaćenih kirija za stan morala da se iseliiz stana u Goldšajdovoj ulici u 17. bečkoj opštini (Goldscheidgasse, opština Hernals). Policija je prilikom uviđaja pronašla kutije sa spakovanim stvarima ispred stana u kom se dogodio krvavi zločin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track