Sirija

Bašareve snage zauzele deo Homsa

Planeta

Autor:

Sukobi se vode i u centralnoj provinciji Hama i južnoj Dara i na nekoliko lokacija blizu prestonice Damaska

teroristi, Sirija, srpski državljani, evakuacija, sukob, Vanja Alhusein, zaroblj

DAMASK - Snage režima sirijskog predsednika Bašara al-Asada zauzele su danas, nakon žestokih napada, jedan kvart u Homsu, tvrde aktivisti, ističući da je u ovom centralnom gradu nastala humanitarna kriza.

Grupa Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, saopštila je da je vojska pre nekoliko dana započela ofanzivu na kvart Deir Balbeh i da su se sukobi nastavili dok se pobunjenici nisu povukli.

Grupa, koja od početka krize u Siriji pre 21 mesec svakodnevno izveštava o sukobima i žrtvama, ističe da zasad ne može da iznese podatke o nastradalima zbog problema sa komunikacijama.

Aktivisti tvrde i da su sukobi u Homsu izazvali humanitarnu krizu, a da vojska izvodi napade i drugde - oko jednog srednjovekovnog zamka blizu Homsa, oko vojnog aerodroma blizu drugog grada po veličini Alepa, kao i u samom Alepu i širom istoimene provincije.

Sukobi se vode i u centralnoj provinciji Hama i južnoj Dara i na nekoliko lokacija blizu prestonice Damaska, javila je agencija Frans pres.

Aktivisti tvrde da je juče širom Sirije ubijeno 153 ljudi, a prema njihovim podacima, od početka sukoba u martu prošle godine broj nastradalih premašio je 45.000.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Sredozemlje postaje masovna grobnica, na granicama se vide užasne scene Martin Šulc, predsednik Evropskog parlamenta

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!