Čankov saradnik: Ne bežim od suda!

Oglasio se

Čankov saradnik: Ne bežim od suda!

Crna Hronika -
Sekretar LSV Goran Veselinović demantuje sudiju i tvrdi da na istoj adresi živi već 35 godina i da nema bivšu suprugu

NOVI SAD - Demantovao sudiju!Nije tačno da bežim od sudije i da više ne živim na adresi koja je prijavljena prekršajnom sudiji!Ovo je za Kurir rekao Goran Veselinović, sekretar LSV, na čijem čelu je Nenad Čanak, reagujući na naš tekst objavljen pre tri dana u kom je prekršajni sudija Dragomir Vujović rekao da će biti primoran da izda nalog za privođenje Veselinovića ukoliko se ne pojavi na ročištu zakazanom za 9. oktobar. Veselinović je u svom obraćanju Kuriru rekao da je sudija Vujović izneo još nekoliko netačnosti.- Sudija je rekao da mi je poziv za pretres ostavljen u vratima stana na prijavljenoj adresi, kao i da je moja bivša supruga sudskom pozivaru objasnila da ja tamo više ne stanujem! Ništa od toga nije tačno! Na toj adresi stanujem 35 godina, poziv je ostavljen u poštanskom sandučetu, a ne na vratima stana i, što je još važnije, nemam bivšu suprugu - pojasnio je Veselinović.Sekretar LSV objašnjava i da prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira nije podneta samo protiv njega već i protiv Vladimira Melega, s kojim se potukao 19. maja na benzinskoj pumpi u Novom Sadu.- Jasno je da se vodi politička hajka s ciljem da se preko ovog slučaja, koji je na nivou prekršajne prijave podnete protiv obojice učesnika u remećenju javnog reda i mira, i to pre pet meseci, danima diskredituje stranka kojoj pripadam, a koja s tim nema nikakve veze! Ujedno, tekst u Kuriru doživljavam i kao pritisak na sud, zato što je doneta presuda da sam ja batinaš koji beži od suda, a drugi učesnik žrtva, iako sud još nije ni započeo proces. Na taj način prekršen je Zakon o javnom informisanju, koji nalaže da niko ne sme biti oglašen krivim pre pravosnažne odluke suda ili drugog nadležnog organa - rekao je Veselinović.

Vladimir Meleg mesec dana nosio longetu
Vladimir Meleg mesec dana nosio longetu

Tuča na pumpiVladimir Meleg, član SNS i drugi akter tuče na benzinskoj pumpi 19. maja, ispričao je ranije za Kurir da ga je Veselinović napao bez povoda.- Krenuo sam s pumpe, a onda stao jer mi je zazvonio telefon. Iznenada je iz kola iza mojih izašao Veselinović i pitao me zašto ne krećem. Odgovorio sam: „Evo, zemljače, odmah“, a on je tada iz čista mira počeo da me udara po glavi i telu, i da me vratima automobila udara po nozi toliko jako da sam mesec dana nosio longetu - ispričao je Meleg, protiv koga je policija takođe podnela prekršajnu prijavu.

Sudija: Moja greškaSudija Dragomir Vujović priznao je da je pogrešio kad je govorio o slučaju Gorana Veselinovića!- Istina je da je sudski dostavljač poziv ostavio na ulaznim vratima na adresi na kojoj živi, ali greškom sudske dostavne službe dobio sam pogrešnu informaciju da je, navodno, bivša supruga gospodina Veselinovića rekla da on tu više ne živi! Ipak, tačno je da je poziv ostavljen na vratima i da je sud to shvatio kao da je Veselinović obavešten o zakazanom pretresu - pojasnio je sudija Vujović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track