HTEO DA ODBRANI VLASNIKA RESTORANA PA MU ZARILI NOŽ U SRCE: Ubici Vojislava iz sela Vidovača 13 godina zatvora!
Foto: Biljana Roganović

četvorica mladića dobila po 4 meseca

HTEO DA ODBRANI VLASNIKA RESTORANA PA MU ZARILI NOŽ U SRCE: Ubici Vojislava iz sela Vidovača 13 godina zatvora!

Crna Hronika -

PROKUPLJE - Danijel J. (19) iz Prokuplja prvostepeno je osuđen na trinaest godina zatvora zbog ubistva Vojislava Blagojevića (26) iz sela Vidovača kod Prokuplja, a četvorica mladića koja su sa Danijelom bila te noći osuđena su na po četiri meseca zatvora za učešće u tuči, saopšteno je u Višem sudu u Prokuplju.

Vojislav Blagojević
Vojislav Blagojevićfoto: Privatna arhiva

Ubistvo se desilo 8. februara 2017. ispred prokupačkog restorana „Zlatna ribica“ a sukob je izbio prvo između vlasnika restorana i grupe mladića, jer nisu hteli da plate račun od 2. 000 dinara.

Vojislav koji je takođe bio gost, skočio je da brani vlasnika i tada mu je nožem Danijel zadao ranu u predelu srca, od koje je preminuo na lice mesta. Ovaj zločin je potresao celo Prokuplje.

Danijel je pokušao, kako saznajemo da dokaže da je bio neuračinljiv u vreme kada je izvršio delo, ali su sva veštačenja pokazala da je bio priseban. Zatim je probao da se odbrani činjenicom da je samo mahao nožem, ali su stručnjaci na Institutu za sudsku medicinu ustanovili da je rana preduboka za slučajan udarac, te su obe njegove odbrane pale u vodu.

Ujak stradalog mladića, koji je u ovom kraju poznat kao miran i pošten kaže da je sud koliko toliko pokazao pravičnost.

"Vojislava nema. I to ni jedna kazna neće promeniti, ali ipak ovo je jedna uteha za sve nas. Mislim da će na žalost ovaj slučaj malo promenti razmišljanje i naterati mlade ljude da više misle o životu i onome što čine", kazao je Vidak Popović.

Na presudu, okrivljeni imaju pravo žalbe, a do pravosnažnosti Danijel J. ostaje u pritvoru. Za ovo delo maksimalna kazna je 15 godina zatvora.

Danijel J.
Danijel J.foto: Privatna arhiva

Da podsetimo, 8. februara oko 22 sata Danijel i četvorica mladića su bili u Zlatnoj ribici. Nakon što su pojeli girice i popili piće izašli su i nisu hteli da plate račun, pa je vlasnik krenuo za njima. Tada su ga na ulici napali i tukli. Onda je Vojislav koji je sa dvojicom drugova bio u restoranu izašao napolje da odbrani vlasnika. Mladići su se povukli i činilo se počeli su da se udaljavaju. Vlasnik ej ušao u restoran, za njim je bio i Vojislav, ali baš kod vrata ga je sa leđa nožem napao Danijel i zadao mu ranu u predelu srca. Nakon toga sva petorica su pobegla i pronađena su tokom noći.

Vojislav je inače bio miran mladić, koji je sam izdržavao porodicu, jer mu je otac nepokretan. Reko je dolazio u grad i to obično kultivatorom, koji im je bio jedino prevozno sredstvo.

(Kurir.rs/B.R./Foto: Biljana Roganović, Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MIRA MARKOVIĆ TVRDI DA ZNA KO JE I ZBOG ČEGA UBIO MILOŠEVIĆA! „Nisu mogli da ga osude, pa su ga ubili!“, tvrdi Markovićeva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track