DALI MU ČISTU DROGU: Predozirali ubicu Opačića jer je postao opasan svedok!
Foto: Slađana Stojanović

NIJE SLUČAJNO OVERIO: Kriminalac N. D. dao narkotike pulenu

DALI MU ČISTU DROGU: Predozirali ubicu Opačića jer je postao opasan svedok!

Crna Hronika -
Prema nezvaničnim informacijama, kriminalac N. D. je, kao i Šnajder, više godina proveo na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ "Sremska Mitrovica"

Janoša Šnajdera (35), osumnjičenog za ubistvo bračnog para Opačić, u Češku je namamio naručilac zločina poznati vojvođanski kriminalac N. D., kako bi uklonio ključnog svedoka. Šnajderu, koga su zvali Pendula i Mađar (ovaj drugi nadimak dobio u zatvoru) namerno je data čista droga kako bi se "overio". Ovo su najnovija saznanja srpskih i čeških istražnih organa, pišu Večernje novosti.Prema nezvaničnim informacijama, N. D. je, kao i Šnajder, više godina proveo na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ "Sremska Mitrovica". U isto vreme tamo je boravio i Nenad Opačić. Obojica su, čak, učestvovala u organizovanju štrajkova po srpskim kazamatima. Iako su u početku bili bliski (obojica su bila deo "zemunskog klana"), između Opačića i N. D. je vremenom došlo do netrpeljivosti, pa čak i otvorenog neprijateljstva.Detaljne instrukcijeVeruje se da je razlog bila kontrola trgovine narkoticima ne samo u Vojvodini, već i Srbiji, kao i organizovanje tranzita droge preko naše zemlje ka Zapadnoj Evropi.- U zatvoru je skovan plan za ubistvo Opačića i čekao se najpogodniji momenat - navodi izvor. - Odabran je Šnajder, jer je imao korektan odnos sa vođom "veterničkog klana" i bio je sklon narkoticima. Detaljne instrukcije Šnajder je dobio nekoliko dana pre nego što će Opačić da izađe na nekoliko nedelja van zatvorskih zidina zbog godišnjeg odmora.

Foto: Kurir/Slađana Stojanović
Foto: Kurir/Slađana Stojanović

Naloženo je da ubije samo njega, ne i suprugu. Ipak, tokom izvršenja zločina Šnajder ih je ubio oboje. Posle nekoliko dana, prema dostupnim informacijama, napustio je zemlju i sa lažnim pasošem prešao u Češku, gde mu je nalogodavac i organizator zločina N. D. pripremio skrovište.- Šnajderovu smrt ubrzala je činjenica da je izolovan DNK na mestu zločina - navodi naš sagovornik. - Upoređivanjem se otkrilo da je reč o njegovom biološkom tragu. Ipak, takvu informaciju dobio je i N. D. Odlučio je da i on otputuje u Češku, gde je odranije imao svoju "bazu" i gde je "sklonio" angažovanog ubicu.Slab na narkotikeVeruje se da je iskorišćena Šnajderova "slabost" prema narkoticima i da mu je doneta i data "čista doza", što je za njega bilo smrtonosno. Njegovo telo pronađeno je početkom maja ove godine, dva meseca posle ubistva Nenada i Jasmine Opačić.- Na osnovu opisa koji nam je stigao iz češke policije, posredstvom Interpola, imali smo sumnje da je reč o Šnajderu - kaže sagovornik. - Poslali su nam DNK pronađenog tela, i upoređivanjem se potvrdilo da je reč o njemu. Analiza je iznova pokazala i da je njegov DNK izolovan na mestu dvostrukog ubistva.

Foto: Kurir/Slađana Stojanović
Foto: Kurir/Slađana Stojanović

Opačići su ubijeni 28. februara ove godine. Vođa "veterničkog klana" bio je na godišnjem odmoru van zatvorskih zidina, a kaznu je trebalo da izdržava do januara 2018. godine. U noći ubistva Jasmina i Nenad Opačić proslavljali su 22 godine braka. Oko 20 časova oni su došli u restoran "Akva Dorija", gde su im društvo pravili Opačićev mlađi brat i Jasminina drugarica.Nešto pre ponoći krenuli su kući. Ispred zgrade sačekao ih je zločinac.Jasmina ubijena jer ga prepoznala?Supruga lidera "veterničkog klana" Jasmina Opačić, prema poslednjim saznanjima, ubijena je jer je prepoznala Janoša Šnajdera. Kada je Nenad pao, pokošen hicima, ona je potrčala za ubicom uz vriske: "Šta si to uradio, šta si to uradio... ?!" Šnajder se okrenuo i ispalio samo jedan hitac, ali je i to bilo dovoljno da Jasminu pogodi u obraz. Bila je živa neko vreme, a izdahnula je tokom transporta do bolnice. Ugušila se u krvi.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track