Mađarska: Uhapšeno još 880 Albanaca
Foto: Rojters

Pokušavaju da se domognu EU

Mađarska: Uhapšeno još 880 Albanaca

Crna Hronika -
Najveća grupa od 89 kosovskih Albanca, kako se navodi, privedena je oko 12 časova i 15 minuta u okolini pograničnog sela Ašothalom, gde su ilegalno prešli takozvanu “zelenu granicu”. Oni su podneli zahtev za azil i predati u nadležnost imigracione službe Mađarske

BUDIMPEŠTA - Mađarska policija privela je tokom jučerašnjeg dana 937 migranta koji su ilegalno prešli srpsko-mađarsku granicu, među kojima je 880 kosovskih Albanaca.

Kako je saopštila mađarska policija, na teritoriji Županije Čongrad, u ukupno 25 slučajeva osim 880 Albanaca sa Kosova i Metohije, uhapšen je i 41 Avganistanac, 8 državljana Konga, šest Sirijaca i po jedan državljanin Gane i Nigerije.

Najveća grupa od 89 kosovskih Albanca, kako se navodi, privedena je oko 12 časova i 15 minuta u okolini pograničnog sela Ašothalom, gde su ilegalno prešli takozvanu “zelenu granicu”. Oni su podneli zahtev za azil i predati u nadležnost imigracione službe Mađarske.

U prethodna tri dana Mađarska policija je u ilegalnom prelasku granice uhvatila više od 2.000 migranata, među kojima je najviše bilo kosovskih Albanaca. Sudeći po medijski izveštajima, mađarski organi pooštrili su kontrolu i u unutrašnjosti zemlje, pa je tako u poslednja tri dana oko 250 kosovskih Albanaca “skinuto” sa međunarodnih brzih vozova u Budimpešti.

U protekla 72 sata uhapšeno je oko 4.400 ljudi zbog ilegalnog pokušaja prelaska mađarske granice, saopštila je mađarska Glavna kapetanija policije.

U 80 odsto slučajeva reč je o kosovskim Albancima koji preko "zelene linije" pokušavaju da se domognu Evropske unije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track