Prikaži najnovije vesti
Srđan Dragojević
Srđan Dragojević kivan

DIJAGNOZA: Biljana Srbljanović je izgubila razum

Stars 219

Spisateljica na Tviteru razbesnela srpsku javnost; Tvit: „Izvinjavam se što nisam saosećajna, ali imate još deset minuta da doplivate do galerije Štab, na promociju romana“

Neviđena bruka!
Dramska spisateljica i profesorka na FDU Biljana Srbljanović ostavila je u subotu neprimerenu poruku na Tviteru, očigledno ne mareći za veliku nesreću koja je zadesila njene sugrađane, možda među njima i bivše ili sadašnje studente.
- Ja se izvinjavam što nisam saosećajna, ali imate još deset minuta da doplivate do galerije Štab, na promociju romana „Paradajz“ - poručila je Biljana.

Pobegla s Tvitera

Ako je želela da provocira, u potpunosti je uspela u tome jer je izazvala toliki bes njenih pratilaca da je ubrzo obrisala nalog s popularne društvene mreže. Usledila je lavina komentara u kojima su ogorčeni tviteraši Biljani poručili da bi trebalo da se stidi zbog onoga što je napisala. Čak su je i pripadnici gej populacije, koji su joj inače veoma naklonjeni, osudili. Srđanu Dragojeviću, reditelju i kliničkom psihologu, prvo nije bilo jasno na šta se reči spisateljice odnose.


Opsesivna neuroza

- Može neko da mi objasni... Tvit mi deluje sasvim besmisleno. Šta je roman „Paradajz“? - upitao je Dragojević na Fejsbuku.
Kada su mu objasnili da je to knjiga Đorđa Miketića, Srđan je napisao:
- Velika je šansa da bilo ko izgubi razum od tolike količine tvitovanja, kad su prstići brži od misli. Meni je to sasvim bizaran fenomen. U tom tvitu ima neke kompulsivnosti koja detektuje osobe sa opsesivno-kompulsivnom neurozom. Nekada je to bio domen privatnosti svake osobe, a danas se ispoljava javno i deluje mučno - dao je dijagnozu Dragojević, koji je, pored toga što je vrhunski reditelj i scenarista, kao što rekosmo i klinički psiholog.
Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir