Srđan Dragojević kivan

DIJAGNOZA: Biljana Srbljanović je izgubila razum

Stars

Autor:

Spisateljica na Tviteru razbesnela srpsku javnost; Tvit: „Izvinjavam se što nisam saosećajna, ali imate još deset minuta da doplivate do galerije Štab, na promociju romana“

Srđan Dragojević

Neviđena bruka!
Dramska spisateljica i profesorka na FDU Biljana Srbljanović ostavila je u subotu neprimerenu poruku na Tviteru, očigledno ne mareći za veliku nesreću koja je zadesila njene sugrađane, možda među njima i bivše ili sadašnje studente.
- Ja se izvinjavam što nisam saosećajna, ali imate još deset minuta da doplivate do galerije Štab, na promociju romana „Paradajz“ - poručila je Biljana.

Pobegla s Tvitera

Ako je želela da provocira, u potpunosti je uspela u tome jer je izazvala toliki bes njenih pratilaca da je ubrzo obrisala nalog s popularne društvene mreže. Usledila je lavina komentara u kojima su ogorčeni tviteraši Biljani poručili da bi trebalo da se stidi zbog onoga što je napisala. Čak su je i pripadnici gej populacije, koji su joj inače veoma naklonjeni, osudili. Srđanu Dragojeviću, reditelju i kliničkom psihologu, prvo nije bilo jasno na šta se reči spisateljice odnose.


Opsesivna neuroza

- Može neko da mi objasni... Tvit mi deluje sasvim besmisleno. Šta je roman „Paradajz“? - upitao je Dragojević na Fejsbuku.
Kada su mu objasnili da je to knjiga Đorđa Miketića, Srđan je napisao:
- Velika je šansa da bilo ko izgubi razum od tolike količine tvitovanja, kad su prstići brži od misli. Meni je to sasvim bizaran fenomen. U tom tvitu ima neke kompulsivnosti koja detektuje osobe sa opsesivno-kompulsivnom neurozom. Nekada je to bio domen privatnosti svake osobe, a danas se ispoljava javno i deluje mučno - dao je dijagnozu Dragojević, koji je, pored toga što je vrhunski reditelj i scenarista, kao što rekosmo i klinički psiholog.
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Najviše volim da gledam golu žensku, mojoj ženi ne dam da se skida Milić Vukašinović voli tuđe žene

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!