ISPALJEN: Arkanov ubica nije dobio status izbeglice!

Ne ide mu po planu

ISPALJEN: Arkanov ubica nije dobio status izbeglice!

Crna Hronika -
Pošto je sud u Kejptaunu u ponedeljak ponovo odbio zahtev Dobrosava Gavrića (38) za dobijanje statusa izbeglice, u januaru će se odlučivati o njegovom izručenju Srbiji

BEOGRAD - Baš neće u Srbiju!

Dobrosav Gavrić (38) iz Loznice, koji u zatvoru u Južnoj Africi čeka odluku o izručenju Srbiji, nije dobio status izbeglice u toj državi!

Njegovu molbu, kojom pokušava da izbegne ekstradiciju našoj zemlji, gde ga čeka robija od 35 godina zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, odbio je u ponedeljak sud u Kejptaunu! Lokalni mediji konstatovali su da se Gavrić, koji je u pritvoru od decembra 2011, u sudnici pojavio vrlo elegantno obučen!

- Kosa i brada su mu mnogo duži nego ranije, ali u sudnicu je ušao vrlo elegantno obučen. Na sebi je imao modernu košulju i tamnoplave farmerke, kao i naočare. Sve vreme procesa nije rekao ni reč, samo je zurio pravo ispred sebe.

Na kraju, prilikom izlaska iz sudnice, pomagao se crnom štakom prilikom hodanja - prenose mediji i podsećaju da Gavrić štaku koristi jer je u pucnjavi u „Interkontinentalu“ i sam teško ranjen.

Inače, ovo je drugi put da sud nije odobrio Gavriću da ostane u Južnoj Africi kao izbeglica, uz obrazloženje da „nije prikladan“. Tužilac je zbog toga predložio da se Gavrić odmah, po hitnom postupku, izjasni o optužbama za falsifikovanje dokumenata na ime Saša Kovačević, uz pomoć kojih je ilegalno ušao u Južnu Afriku 2007. godine.

Takođe, tražio je da se odmah izjasni i o tome da li prihvata ekstradiciju Srbiji. Međutim, donošenje odluke o izručenju ipak je odloženo za 15. januar.

2000. ubio Arkana

2006. pobegao iz Srbije

2007. osuđen na 35 godina robije

2007. tajno ušao u Južnu Afriku

2011. predao se policiji u Kejptaunu

Nema izručenja pre leta

Ukoliko sud u Kejptaunu čak i odluči da Gavrića izruči Srbiji, to se neće dogoditi pre leta naredne godine, budući da je za april zakazano suđenje za posedovanje droge koja je nađena kod Gavrića tokom uviđaja ubistva mafijaškog bosa Sirila Bika (49), s kojim je Gavrić bio u automobilu. Inače, kako je Kurir već pisao, Gavrić je ranije tražio status svedoka-saradnika u zamenu za informacije o mafijaškom podzemlju u Južnoj Africi.- Neophodno je da ostane u Južnoj Africi jer njegovo svedočenje može biti od velike važnosti - ukazao je Gavrićev advokat Juan Smuts.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja