JOVANOVIĆ (DSS) SA GRAĐANIMA NA KALENIĆ PIJACI: Zabranićemo upotrebu plastičnih kesa
Foto: Fonet TV

Negativne posledice razgrađivanja po životnu okolinu

JOVANOVIĆ (DSS) SA GRAĐANIMA NA KALENIĆ PIJACI: Zabranićemo upotrebu plastičnih kesa

Izbori 2018. -

Kandidat Demokratske stranke Srbije (DSS) za gradonačelnika Beograda Miloš Jovanović založio se danas za zabranu upotrebe plastičnih kesa, istakavši da one zagađuju i vodu i zemljište.

"Mi ćemo postupno zabraniti upotrebu plastičnih kesa, čije vreme raspadanja i razgradnje traje i do 400 godina. Onda kada se razgrade, onda zagadjuju i vodu i zemljište, dakle imaju vrlo negativne posledice po životnu okolinu", rekao je Jovanović obilazeći sa saradnicima Kalenić pijacu u beogradskoj opštini Vračar, prenela je DSS.

On je naveo i da plastične kese čine Beograd ružnijim gradom.

"Plastične kese su lake, njih vetar nosi i neretko završe u krošnjama drveća, a naravno da više volim da vidim drvo sa zelenim lišćem, nego drvo sa plastičnim kesama", istakao je predsednik DSS.

Prema njegovim rečima, zabrana upotrebe mora da bude postupna jer je potrebno da se ostavi proizvodjačima neko vreme za adaptaciju.

"Trgovinski lanci i prodavnice će morati da ponude alternativno rešenje kroz biorazgradive kese. Takodje, svi mi Beogradjani moramo da menjamo neke navike, dakle da češće koristimo ceger i rančeve i kese za višekratnu upotrebu", rekao je Jovanović.

(Kurir.rs//Beta/Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! DVE GODINE NAKON UBISTVA PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA! Slede optužnice i protiv njegovih pomagača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track