Nerasvetljeni zločini koji su potresli Srbiju 28. oktobar 1992. Aleksandar Knežević Knele

Kneletovo ubistvo i danas misterija!

Crna Hronika

Na ogledalu u sobi „Hajata“ u kojoj je Aleksandar Knežević nađen mrtav krvlju je bilo ispisano „Broj 1“

Aleksandar Knežević Knele, nerasvetljeni zločini, nerasvetljeno ubistvo, Hajat

Knežević je često dolazio u hotel „Hajat“

BEOGRAD - Istinu odneo u grob!
Ubistvo Aleksandra Kneževića Kneleta označilo je početak krvave serije ubistava na beogradskom asfaltu! Imao je samo 21 godinu kad je 28. oktobra 1992. godine likvidiran u apartmanu 331 hotela „Hajat“ u Novom Beogradu. Telo momka koji je ostao upamćen po imidžu čiji su simboli bili firmirana trenerka, patike, kratka frizura i zlatan lanac oko vrata nađeno je sledećeg dana. Ležao je na stomaku, a na ogledalu je bila krvlju ispisana poruka: „Broj 1“. Ova poruka do danas nije dešifrovana!

Kneletov otac Dušan Buca Knežević često je, tokom skoro punih 20 godina, govorio da želi da sazna istinu o smrti svog sina. Međutim, za skoro pune dve decenije istraga o smrti Aleksandra Kneževića gotovo da nije odmakla dalje od početka! Poznato je da je u Kneleta jedan napadač ispalio tri hica iz pištolja malog kalibra s prigušivačem. I to je jedino što se zna! Sve ostalo su pretpostavke, a jedna od njih je da je Kneleta ubio neko koga je on dobro poznavao i u koga je imao poverenje.

Kneletovi prijatelji ukazivali su da je, iako mlad, Knežević bio izuzetno oprezan. To nije bila njegova prva noć u poznatom hotelu, u njemu je praktično živeo. Oni koji su mu bili bliski tvrdili su da nikada nije olako otvarao vrata hotelske sobe. Uvek je nekoliko puta proveravao koga pušta u sobu, a pištolj je u ruci navodno držao čak i kada su mu u posetu dolazili bliski prijatelji. Ipak, kobnog dana napadača je pustio u sobu.

Aleksandar Knežević Knele sahranjen je na Bežanijskom groblju, a poslednjem ispraćaju prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi.

(J. S.)

Aleksandar Knežević Knele zoom Aleksandar Knežević Knele

Nestanak osumnjičenog

Jedini zvanično koji se zvanično nalazio pod istragom zbog Kneletovog ubistva bio je Miša Cvijetinović, nesuđeni zet Radeta Ćaldovića Ćente. Na meti istrage, koja je obustavljena zato što nije bilo dokaza da je on egzekutor, navodno se našao kada se pročulo da mu je veče pred ubistvo Knele oduzeo džip. Iako je oslobođen odgovornosti, Cvijetinoviću se pre više od 15 godina izgubio svaki trag.


Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (6)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Omke75

  Omke75

  Cvijanovic je ubijen u nemackoj pre desetak godina ,a za broj jeden to policija treba da dobro zna jer se jeden visiko kotirani beogradski kriminalac sluzio tim nadimkom......

  45 Odgovori 
 • Mirko

  Mirko

  Nastavak na ovu pricu bi bio zanimljiviji kada bi se otkrilo sta je Klele zapravo radio? ,ko je to sve finansirao ,svrhu svega toga ? Ko ce znati sta se tu desavalo i ko je vrbovao klinca od toliko godina da nesto radi i zivi u hotelu A kategorije.To su zamrseni konci i to mozda se nikad nece saznati.Toliko velicanje momka od dvadesetak godina i u ... više lazenje u legendu kriminala malo je nerealno da tek tako se to toliko pumpa.Danas postoje 10 puta gori i ludji klinci i oni spadaju i odpad i trulez sistema. Nemoze covek od toliko godina da ima takav mozak poslova organizacije i toliko para osim da nije neka karika nekog sistema.I na kraju je djavo dosao po svoje..Mislim da je to bila opomena decacima da ako se malo vise opuste da znaju sta ih ceka od pravog sefa..To sad znaju i mlala deca i snimaju se filmovi o tome ,,ali tada nije bilo tako. Bili smo drustvo u konzervi.

  35 Odgovori 
 • Srbin

  Srbin

  pa ajde seti se u martovskim demonstracijama 1991 koga je Knele stitio na konju?? pogledaj snimak na youtube, ko stoji pored Vuka Draskovica :D

  33 Odgovori 

Poslednji komentar

 • realanmomak

  realanmomak

  to i mene zanima, ali sam mislio da ovo niko vise ne cita, pa nisam hteo da pitam :)

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Hvala Čileu što su odbili da igraju utakmicu sa tzv. reprezentacijom Kosova Ivica Dačić šef diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!