PRIPREMA1 Zagrejte ulje u dubokom loncu i na visokoj temperaturi (pazite da ne počne da gori). Dodajte piletinu koju ste prethodno isekli na trakice i pecite sve dok ne dobije zlatkastu boju.2 Nakon toga meso izvadite i ostavite sa strane, a na istom ulju prodinstajte luk i paprike takođe isečene na trakice, sve dok ne omekšaju (ne smeju da budu premekane i gnjecave).3 Vratite piletinu ponovo u lonac, pa sve zajedno začinite solju, biberom, ljutom papričicom, majčinom dušicom ili ruzmarinom i belim lukom u prahu.4 Nakon toga u lonac sipajte mleko i testeninu, pa pustite da se sve kuva desetak minuta uz često mešanje.5 Na kraju dodajte rendani sir i jelo poslužite uz salatu po želji.SASTOJCI3 kašike ulja3 komada pilećih grudi1 crvena paprika1 zelena paprika1 žuta paprika1 crveni luk1 čajna kašičica ljute paprike1 čajna kašičica majčine dušice ili ruzmarina1 čajna kašičica seckanog ili belog luka u prahu1 l mleka800 g pene testenine200 g rendanog trapistaso i biber po ukusu
SavetPiletina, paprika i testenina ukusan su trio, a ovo jelo se pravi samo u jednom loncu