Ljuta testenina s piletinom

Recept

Ljuta testenina s piletinom

Recept dana -

.

PRIPREMA1 Zagrejte ulje u dubokom loncu i na visokoj temperaturi (pazite da ne počne da gori). Dodajte piletinu koju ste prethodno isekli na trakice i pecite sve dok ne dobije zlatkastu boju.2 Nakon toga meso izvadite i ostavite sa strane, a na istom ulju prodinstajte luk i paprike takođe isečene na trakice, sve dok ne omekšaju (ne smeju da budu premekane i gnjecave).3 Vratite piletinu ponovo u lonac, pa sve zajedno začinite solju, biberom, ljutom papričicom, majčinom dušicom ili ruzmarinom i belim lukom u prahu.4 Nakon toga u lonac sipajte mleko i testeninu, pa pustite da se sve kuva desetak minuta uz često mešanje.5 Na kraju dodajte rendani sir i jelo poslužite uz salatu po želji.SASTOJCI3 kašike ulja3 komada pilećih grudi1 crvena paprika1 zele­na paprika1 žuta paprika1 crveni luk1 čajna kašičica ljute paprike1 čajna kašičica majčine dušice ili ruzmarina1 čajna kašičica seckanog ili belog luka u prahu1 l mleka800 g pene testenine200 g rendanog trapistaso i biber po ukusu

SavetPiletina, paprika i testenina ukusan su trio, a ovo jelo se pravi samo u jednom loncu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track