Pravdu i za srpske žrtve

Parastos žrtvama Oluje i šetnja protiv presude Haga

Društvo

Autor:

Parastos, koji će služiti patrijarh srpski Irinej, biće održan u Sabornoj crkvi, odakle će krenuti protestna šetnja centralnim ulicama povodom "političke i ponižavajuće presude Haškog tribunala" hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču

oluja, parastos

BEOGRAD - U organizaciji Koalicije udruženja izbeglica danas će biti održan parastos srpskim žrtvama ratova 90-ih godina, a zatim i protestna šetnja, sa koje će biti upućen zahtev da Skupština Srbije na posebnoj sednici razgovara o poštovanju ljudskih prava izbeglih i usvoji rezoluciju o tome.

Parastos, koji će služiti patrijarh srpski Irinej, biće održan u Sabornoj crkvi, odakle će krenuti protestna šetnja centralnim ulicama povodom "političke i ponižavajuće presude Haškog tribunala" hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Kako je najavljeno, parastosu i šetnji prisustvovaće predsednik Skupštine Srbije Nebojše Stefanovića, prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministri, poslanici i predstavnici drugih državnih institucija.Protestna kolina, pod sloganom "Tražimo pravdu i za srpske žrtve", ići će od Saborne crkve, Ulicom kneza Sime Markovića, Pariskom, Kneza Mihaila, Terazijama, pa Trgom Nikole Pašića do Doma Narodne skupštine.Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta uručiće ispred Doma Narodne skupštine predsedniku Skupštine zahtev za sazivanje posebne sednice parlamenta i Predlog rezolucije o poštovanju ljudskih prava izbeglih i prognanih lica i drugih oštećenih građana iz bivših jugoslovenskih republika.

"Cilj je da izrazimo protest zbog sramne presude Haškog tribunala i da se pokrene inicijativa za sazivanje posebne sednice Skupštine Srbije koja bi bila posvećena kršenju ljudskih prava izbeglih i prognanih lica i svih drugih oštećenih građana", rekao je Linta.

On je dodao i da je cilj da se usvoji rezolucija o poštovanju ljudskih prava izbeglih i prognanih Srba i drugih oštećenih građana."Cilj rezolucije je da obaveže Vladu Srbije da otvori suštinski dijalog sa Zagrebom i Sarajevom o rešavanju imovinskih i drugih problema, kao i da predstavnici vlade i drugih državnih institucija pokreću pitanje rešavanja naših problema u međunarodnoj zajednici i da se konačno, 17 godina posle rata, pronađe pravično i trajno rešenje za stotine hiljada oštećenih građana", istakao je Linta.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (16)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • gusar

  gusar

  heroji, a ne zločinci!

  9 Odgovori 
 • zoran sk

  zoran sk

  @licanine ti si puko ko kokica.

  6 Odgovori 
 • Metaxa

  Metaxa

  Podrzavam svaki protest zbog sramne i nepravedne odluke haskog logora za Srbe, povodom oslobadjanja dokazanih kriminalaca i ratnih profitera.
  Interesantno je da vrh spc uzima ucesce u ovim protestnim setnjama. Jer su u Zagrebu kod nadbiskupa i kardinala se izjasnjavali kao vela "sestrinska crkva" i drugo plucno krilo, bez kog organizam ne moze fun ... više kcionisati.
  Meni ne smeta ni jedan Hrvat koji je miroljubiv. Mislim da bi se ova "plucna krila" trebala posvetiti za njegu odnosa srpskog i hrvatskog naroda. Govorimo isti jezik,imamo iste korijene i prve smo komsije. Dokle treba taj narod popsticati da se medjusobno istrebljuje?

  6 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Ludi Milojko

  Ludi Milojko

  Skup nije imao politicku konotaciju, tj. nismo se delili prema partijama a opet je doslo malo ljudi i to je sramota. Svaka cast svima koji su bili jer su na pravi nacin iskazali svoje nezadovoljstvo, prvo pomolivsi se za sve upokojene a potom mirnom protestnom setnjom bez i najmanjeg incidenta.

  -1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!