BIO JE NAJVEĆI NARKO-BOS, A DANAS TRUNE U ZATVORU: El Čapo je u izolaciji već 9 meseci, a sada moli da mu ispune samo jednu želju
Foto: Reuters

DRŽE GA NA OKU NON-STOP

BIO JE NAJVEĆI NARKO-BOS, A DANAS TRUNE U ZATVORU: El Čapo je u izolaciji već 9 meseci, a sada moli da mu ispune samo jednu želju

Planeta -

Hoakin Guzman, poznatiji kao El Čapo, od trenutka izručenja u SAD proživljava najteže trenutke života.

Njegov advokat tvrdi da se najveći narko-bos 21. veka totalno promenio, što možda nije tako ni čudno s obzirom da se devet meseci nalazi u potpunoj izolaciji zatvora u Njujorku.

Njegovoj ženi zabranjen je pristup zatvoru, a sestra je dobila dopuštenje za samo jednu posetu. Posle su joj američki federalci ukinuli vizu za SAD.

Čak i telefonski razgovori nisu El Čapu neka sreća, budući da su mu dopustili jedan polusatni ili dva razgovora od 15 minuta mesečno. Međutim, ti razgovori moraju da se snimaju, a Guzman pre toga mora na papiru da dostavi sve detalje o osobi s kojom priča. Sa ovakvim režimom uopšte ne čudi što je tu 'velikodušnu' ponudu El Čapo odbio.

foto: Reuters

"Tražimo da ima pravo na razgovor od sat vremena. To je sasvim razumljivo budući da je odsečen od sveta", rekao je njegov advokat koji sada vodi borbu da može da priča sa svojim klijentom pleksiglasa koji je postavljen između njih. Njegov zahtev je još na razmatranju.

El Čapo je, dakle, potpuno usamljen, porodicu i prijatelje nije video mesecima. Na kraju je, potpuno razumljivo, upoznao - Boga. Tako je američkim vlastima uputio samo jedan jedini zahtev u poslednjih mesec dana - želi da popriča s nekim religioznim čovekom sa španskog govornog područja.

Uprkos svemu, izgleda da će mu vlasti to i odobriti, već je složen popis osoba koji će moći da dođu do El Čapa, a notorni kralj droge moraće da izabere jednog s liste.

Kurir.rs/Jutarnji.hr Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Novi dokaz protiv Marjanovića? Evo šta je uradio Zoran pre dolaska policije na dan Jeleninog nestanka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track