RUSI PRIZNALI, IMA REGRUTA U VOJNIM JEDINICAMA U UKRAJINI: Naložena istraga i njihovo hitno povlačenje iz borbenih dejstava!
Foto: AP

omaaška

RUSI PRIZNALI, IMA REGRUTA U VOJNIM JEDINICAMA U UKRAJINI: Naložena istraga i njihovo hitno povlačenje iz borbenih dejstava!

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su vojni obveznici prisutni u delovima ruskih oružanih snaga koji učestvuju u vojnoj operaciji u Ukrajini. Neki od njih su zarobljeni nakon „napada diverzantske grupe Nacionalnog bataljona“

Ministarstvo odbrane saopštilo je da povlači regrute iz zone borbenih dejstava.

„Nažalost, otkriveno je nekoliko činjenica o prisustvu vojnih obveznika u jedinicama ruskih oružanih snaga koje su učestvovale u izvođenju specijalne vojne operacije na teritoriji Ukrajine. Skoro svi takvi vojnici su već povučeni na teritoriju Rusije“, rekao je general-major Igor Konašenkov, predstavnik ruskog Ministarstva odbrane.

G. Konašenkov je takođe izjavio da su neki od njih uhvaćeni. „Jedno od odeljenja koje obavljaju zadatke logističke podrške napala je diverzantska grupa nacionalnog bataljona. Jedan broj vojnika, uključujući i regrute, je zarobljen“, rekao je on. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da radi na oslobađanju vojnog osoblja.

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije negiralo prisustvo vojnih obveznika u Ukrajini. Ruski predsednik Vladimir Putin je takođe izjavio da vojni obveznici nisu uključeni u vojne operacije u Ukrajini. „Postavljene zadatke rešavaju samo profesionalni vojnici“, rekao je on u obraćanju povodom 8. marta.

Kurir.rs/Komersant

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track