ALARMANTNO Šef londonske policije: Pitanje je dana kada će teroristi napasti London!
Foto: Printscreen Youtube

nije pitanje ako već kada

ALARMANTNO Šef londonske policije: Pitanje je dana kada će teroristi napasti London!

Planeta -

Velika Britanija ne može potpuno da se zaštiti od terorizma i napada poput onih koji su se nedavno dogodili u Francuskoj i Nemačkoj

Samo je pitanje vremena kada će se oni dogoditi i u velikoj Britaniji, upozorio je šef londonske policije Bernar Hogan-Hau.

On je objasnio da postoje procene o ozbiljim pretnjama od međunarodnog terorizma, naročito posle niza napada u Nemačkoj i Francuskoj, od kojih su neki povezani sa radikalnim islamistima. Po rečima Hogan-Haua ljudi u Britaniji sve su zabrinutiji jer veruju da su oni sledeći na udaru.

"Osećam i razumem taj strah i kao zadužen za sprečavanje takvog napada znam da bi želeli da ih razuverim i kažem da nema takve opasnosti. Međutim, ja to ne mogu", rekao je šef londonske policije na svom blogu objavljenom u Mail on Sunday.

"Petnje od terorističkih napada ocenjuju se poslednje dve godine kao 'ozbiljne' i tako i ostaje. To znači da su napadi vrlo verovatni i mogući. Pre možemo reći da je pitanje 'kada, a ne ako' ", rekao je Hogan-Hau.

Novi britanski ministar bezbednosti Ben Valase izjavio je da je imao sastanak sa vlasnicima najvećih trgovačkih centara u zemlji kako bi se upoznao sa njihovim bezbednosnim sisitemima i planovima.

"Posle događaja u Francuskoj i Nemačkoj vlada želi da obezbedi da trgovački centri i stadioni, gde se okuplja masa ljudi, dobiju potrebnu pomoć", dodao je ministar.

(daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track