OČAJNA MAJKA ISLAMISTE (19) UHAPŠENOG U AUSTRIJI: Sve sam pokušala, ali nikoga nije bilo briga!
Foto: Facebook

Propovedao novu veru od vrata do vrata

OČAJNA MAJKA ISLAMISTE (19) UHAPŠENOG U AUSTRIJI: Sve sam pokušala, ali nikoga nije bilo briga!

Austrija -

BEČ - U ponedeljak u St.Peltenu u stanu na šestom spratu zgrade u kome je živeo zajedno sa svojom majkom i sestrom, uhapšen je devetnaestogodišnjak zbog povezanosti sa Islamskom državom.

Stanari su rekli da je mladić bio izrazito radikalan u poslednje vreme, i da j išao od vrata do vrata propovedajući islam. Prema rečima komšija ovo je bila munjevita akcija austrijske specijalne jedinice Kobra. Na početku se samo kratko čula galama i buka, ali je ubrzo ovaj osumnjičeni terorista uhapšen bez pružanja većeg otpora. Komšije kažu da je ovaj mladić do pre nekih osam meseci bio potpuno normalna i povučena osoba, a onda se sve promenilo.

Vidno šokirana i uznemirena majka mladića, posle njegovog hapšenja podelila je svoju priču sa novinarima o radikalnoj promeni svog sina.„Išao je u gimnaziju ali je zbog lošeg uspeha promenio školu i školovao se za prodavca putovanja u Beču gde je bio druga godina. Tokom tog perioda, najverovatnije se kretao u krugu islamista, zbog čega je i prešao u njihovu religiju", kaže dečakova majka.

Prema rečima njegove bake koja živi u istoj zgradi, ovaj mladić iako katolik, nikada nije bio posebno religiozan, a sada je zbog islama napustio i školovanje. Prošla godina je bila posebno teška, objasnila je 51-godišnja dečakova majka.

„Čitao brojne knjige o islamu, tako da je na kraju počeo čak i da se moli pet puta dnevno. Sve sam pokušavala kako bih pomogla svome sinu, obraćala sam se svima od psihologa, preko ženskog savetovališta pa do državnog ministarstva koji se bave borbom protiv ekstremizma. Ali jednostavno nikoga nije zanimalo, što je moj sin prešao u islam. A zatim nasilna akcija policije i razvaljivanje vrata, usledilo je kao pravi šok “, rekla je očajna žena.

Ovaj mladić nikada nije bio agresivan, naprotiv bio je veoma vedar i druželjubiv dok je išao od vrata do vrata propagirajući islam rekle su njihove komšije. Ovaj 19-godišnjak se za sada nalazi u pritvoru a o daljim koracima njegovog odlučiće državni tužilac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track