Devojke na ovoj fotografiji deluju srećno, ali istina o njima je zastrašujuća
Foto: Tviter

Fotografije kruže internetom

Devojke na ovoj fotografiji deluju srećno, ali istina o njima je zastrašujuća

Planeta -
Ubrzo nakon napada, dve selfi fotografije počele su da kruže društvenim mrežama, a za koje se tvrdi da su nastale svega jedan trenutak pre tragedije

Turska se u ponedeljak suočila sa terorističkim napadom u gradu Suruču u blizini granice sa Sirijom, kada je najmanje 30 ljudi poginulo, a više od 100 hospitalizovano. Tamošnja vlast saopštila je da iza napada najverovatnije stoji Islamska država.

Ubrzo nakon napada, dve selfi fotografije počele su da kruže društvenim mrežama, a za koje se tvrdi da su nastale svega jedan trenutak pre tragedije.

Međutim, Madersahi Barajikan, koja otkriva da je upravo ona napravila oba selfija, ističe da nijedan nije iz Suruča, kao i da ne odgovaraju datumu kada se eksplozija dogodila.

Fotografije su zapravo nastale povodom toga što je prokurdska partija osvojila 80 mesta na izborima u junu, piše "Buzzfeed".

Ipak, kovrdžava dama, koja u pozadini pokazuje znak mira, jeste poginula u pomenutom terorističkom napadu. Njeno ime bilo je Egzi Sadet i imala je svega 20 godina.

U Suruču je učestvovala u letnjoj ekspediciji koja je za cilj imala obnovu grada Kobanea, koji je nedavno vraćen pod kurdsku vlast.

(Dnevno)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track