DUTERTE: Ako im se ne sviđa, SAD i EU mogu slobodno da nam ukinu pomoć
Foto: Rojters

Ne planira da menja svoju politiku

DUTERTE: Ako im se ne sviđa, SAD i EU mogu slobodno da nam ukinu pomoć

Planeta -

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte izjavio je danas da SAD i Evropska unija, ukoliko nisu zadovoljni njegovim načinom obračuna sa kriminalom, mogu slobodno da obustave svoju pomoć Filipinima.

"Ne očekujem od organizacija za zaštitu ljudskih prava, ne očekujem od američkog predsednika niti od Evropske unije da me razumeju", izjavio je Duterte na ceremoniji dodele nagrada policajcima u oblasti Mindanao, prenosi Rojters.

Duterte je poručio svetskim oirganizacijama da "ne moraju da ga razumeju".

"Ako mislite da treba da prekinete pomoć Filipinima, mi vas nećemo moliti da se predomislite" rekao je on.

Popularnost filipinskog predsednika porasla je u prva tri meseca od kada je preuzeo mandat, što pokazuje da Filipinci podržavaju njegov brutalan obračun sa narko dilerima i zavisnicima, pokazuju danas objavljeni rezultati nezavisnog istraživanja.

SAD, Ujedinjene nacije i Evropska unija osudili su Duterteov obračun sa kriminalcima i narkomanima u kojima je do sada ubijeno više od 3.000 ljudi, prenosi AFP.

Bez obzira na svakodnevna ubistva, 76 odsto Filipinaca se u sprovedenoj anketi izjasnilo da su zadovoljni Duterteovim učinkom, 11 procenata je "nezadovoljno", a ostali su bili uzdržani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track