NOVA EPIDEMIJA TRESE NEMAČKU?! Više od 800 osoba zaraženo virusom: Ovo su simptomi
Foto: Shutterstock

alarmantno

NOVA EPIDEMIJA TRESE NEMAČKU?! Više od 800 osoba zaraženo virusom: Ovo su simptomi

Planeta -

Više od 800 osoba obolelo je od norovirusa na Prolećnom festivalu u Štutgartu na jugozapadu Nemačke, javlja Anadolu. Kako prenose nemački mediji, nije poznato kako se virus proširio, ali broj zaraženih značajno je porastao tokom protekle nedelje.

Zvaničnici u Štutgartu veruju da izvor zaraze nije hrana i piće posluženo u festivalskom šatoru, jer su analizirani uzorci bili negativni. Kako se navodi, testirano je i osoblje, kao i posuđe i voda koja se koristi za pranje.

U Zavodu za zdravstvo veruju da se virus prenosi sa čoveka na čoveka, kapljičnim putem, ali nije poznato ko je virus doneo na festival, posetilac ili radnik. Posetioci su se prvo žalili na povraćanje, proliv i mučninu, a zdravstveni zvaničnici kasnije su objavili da se do petka zarazilo 815 ljudi.

Prolećni festival počeo je 20. aprila i trajaće 23 dana, a posetioci će imati priliku da uživaju ​​u raznim vožnjama, štandovima i barovima koji nude osveženje i zabavu. Tokom 2023. godine festival je posetilo 1.4 miliona ljudi.

Simptomi norovirusa su mučnina, proliv i povraćanje, a dodatni simptomi su povišena temperatura, glavoboljai bolovi u nogama i rukama.

(Kurir.rs/Index/Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:10

EPIDEMIJA MALIH BOGINJA UŠLA U CRVENO! Dr Stojanović progovorio o posledicama: Nisam optimista, antivaksersko ludilo je BESKRAJNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track