FRANCUSKI MINISTAR PRIZNAO: Nije bilo policije na šetalištu u Nici kada je izbio masakr
Foto: Reuters 22 Jun

I ko će za to da odgovara

FRANCUSKI MINISTAR PRIZNAO: Nije bilo policije na šetalištu u Nici kada je izbio masakr

Planeta -

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev priznao je danas da nacionalna policija nije bila prisutna na ulazu u pešačku zonu na šetalištu u Nici tokom proslave nacionalnog praznika 14. jula, kada je u napadu kamionom tamo ubijeno 84 ljudi.

Kaznev je u saopštenju naveo da je lokalna policija, koja je inače slabije naoružana, čuvala ulaz kroz koji je napadač Muhamed Lauajej Bulel prošao kamionom kobne večeri, prenosi AP.

Francuski ministar se današnjim saopštenjem branio od optužbi iznetih u pariskom listu "Liberasion" da je javno lagao kako je na ulazu bila raspoređena nacionalna policija i kako je ona svojim vozilima blokirala put.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kaznev je optužio ovaj list za teoriju zavere i istakao da je nekoliko pripadnika nacionalne policije, koje je nazvao herojima, bilo stacionirano na samom setalištu, gde su i upucali napadača.

Kaznev je ranije danas saopštio da je francuska vlada, suočena sa rastućim kritikama povodom bezbednosti u Nici u noći kada je tamo izveden poguban teroristički napad, naložila istragu nacionalnog policijskog inspektorata kako bi se to pitanje rasvetlilo, javio je Rojters.

U napadu kamionom u Nici muškarac za upravljačem kamiona ubio je 84 osobe na glavnom šetalištu i povredio nekoliko stotina ljudi.

(UZNEMIRUJUĆE) KAMION-UBICA KOSIO NICOM DVA KILOMETRA: Najmanje 80 mrtvih, još 40 u kritičnom stanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track