SLATKI, UMILJATI, PROSTO PRELEPI: Kako izabrati koji je najlepši od ovih PASA? (FOTO)
Foto: T. S. /Kurir

SLATKI, UMILJATI, PROSTO PRELEPI: Kako izabrati koji je najlepši od ovih PASA? (FOTO)

Srbija -

Sedamnaesta za redom tradicionalna izložba pasa svih rasa održana je u celodnevnom porogramu u četvrtak 2. maja tekuće godine u velikom gradskom parku u ulici Kralja Petra Prvog, a nadomak novoizgrađenog fudbalskog stadiona „Dubočica“ u Leskovcu.

Tokom ove jedinstvene izložbe pasa svih rasa prikazano je oko 260 najlepših primeraka iz preko dvadsetak odgajivačnica pasa sa regiona Zapadnog Balkana.

izložba pasa
foto: T. S. /Kurir

Tokom izložbe,koju je ocenjivao međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka kinologa uglavnom iz zemalja bivših republika SFRJ prikazane su gotovo svi nagrađeni primerci u poslednjih par godina.

Naš sagovornik Georgi Apostolos vlasnik odgajivačnice pasa iz Atine ističe: „Prezadovoljni smo prijemom u Leskovcu. Savršeni stručni pristup Kinološkog saveza Leskovca organizatora ove izložbe,imamo fantastične uslove za pripremu pasa. Mi smo pre par dana osvojili značajnu nagradu u Zagrebu,a i juče na gradskom takmičenju u Vranju.

izložba pasa
foto: T. S. /Kurir

Danas u Leskovcu očekujemo više prvih mesta posebno za ovog malog lepotana“ pokazuje nam rukom gospodin Apostolis ženkicu Ruskog salonskog psa, koji strpljivo čeka na „ulepšavanje“, tek kada njegov vlasnik završi razgovor sa novinarima.

Tokom izložbe pasa svih rasa u Leskovcu pojavili su se ugledni uzgajivači iz više zemalja Evrope, kao i ugledna uzgajivačnica pasa iz daleke Indonezije. Najveća „gužva“ na izložbi bila je u boksu pasa Terijera,kojima su po svemu sudeći danas Leskovčani najviše opredeljeni. Žiri je imao pune ruke posla.

izložba pasa
foto: T. S. /Kurir

Šarmantna Sanja iz Beograda ističe da ona u žiriju danas ocenjuje sve karakteristike pasa:

„Teško je odabrati najlepšeg jer su se vlasnici pasa i uzgajivači potrudili da ih što bolje pripeme za izložbu“

izložba pasa
foto: T. S. /Kurir

Odmah prekoputa stadiona FK „Dubočica“ u Leskovcu su ringovi za ocenu pasa Nemačkih ovčara, Setera,Šarpaninaca i većih terijera.

izložba pasa
foto: T. S. /Kurir

Celokupnu izložbu pasa svih rasa u Leskovcu otvorila je dr Lidija Dimitrijević zamenica gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića:

"Mi u lokalnoj samoupravi smo ponosni na ovu izložbu koja je ove godine najbrojnija,i za 20 odgajivača je više u odnosu na prošlu godinu. Nadamo se da će naredna biti još bogatija a na radost brojnih ljubitelja kućnih ljubimca u Leskovcu", istakla je pored ostalog dr Dimitrijević u prisustvu brojne publike, među kojima su dominirala deca osnovnoškolskog uzrasta.

Kurir.rs/Toma Stevanović/Preneo: D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track