(VIDEO) BRITIŠ ERVEJZ NE LETI IZ LONDONA: Zbog pada kompjuterskog sistema, haos i u svetu
Foto: Printscreen/ Youtube

Putnici besni

(VIDEO) BRITIŠ ERVEJZ NE LETI IZ LONDONA: Zbog pada kompjuterskog sistema, haos i u svetu

Planeta -

Britanska kompanija Britiš ervejz otkazala je danas sve letove sa dva najveća londonska aerodroma - Hitrou i Getvik zbog kompjuterskih problema, što je poremetilo planove desetina hiljada putnika.

Na aerodromu Hitrou stvorile su se velike gužve, a putnici čekaju u redu više od tri sata samo da napuste aerodromsku zgradu, javili su britanski mediji.

"Ozbiljan tehnički kvar izazvao je velike probleme na našim letovima širom sveta", navodi se u saopštenju Britiš ervejza.

Generalni direktor kompanije Aleks Kruz rekao je da je problem najverovatnije izazvalo napajanje strujom, i da nema dokaza da bi uzrok mogao biti sajber-napad.

Letovi ove kompanije odloženi su i širom sveta zbog kompjuterskih problema, saopšteno je ranije danas.

Aviokompanija se izvinila putnicima, navodeći da "radi na rešavanju problema što je pre moguće".

Aerodrom Hitrou je saopštio da "blisko sarađuje" sa aviokompanijom Britiš ervejz kako bi rešili problem. Za sada nije poznato koliko letova je odloženo.

Putnici su prijavili probleme na letovima na aerodromu Hitrou, Getvik i Belfast, a odlaganja su zabeležena i na aerodromima u Rimu i Malagi zbog pada sistema.

"Imali smo veliki pad sistema informacionih tehnologija (IT) koji izaziva teške smetnje našim vazduhoplovnim operacijama širom sveta", stoji u saopštenju "Britiš ervejza".

(Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track