NAPAD U ŠVAJCARSKOJ: Preminula žena povređena u vozu, napadač umro u bolnici
Foto: AP 13 Avg

Ne radi se o terorizmu

NAPAD U ŠVAJCARSKOJ: Preminula žena povređena u vozu, napadač umro u bolnici

Planeta -

Jedna od šest osoba povređenih u napadu koji je u vozu na severoistoku Švajcarske izveo 27-godišnjeg muškarac, preminula je, saopštila je danas policija švajcarskog kantona Sankt Galen.

U policijskom saopštenju se navodi da je 34-godišnja žena, koja je bila u kritičnom stanju od napada izvedenog juče popodne, preminula jutros od posledica povreda.

Naoružani muškarac, inače švajcarski državljanin, ranio je juče nožem u vozu na severoistoku zemlje šest ljudi, među kojima jedno šestogodišnje dete, a pri tom je i zapalio vagon zapaljivom tečhnošću i naneo putnicima opekotine, javile su agencije. On je kasnije preminuo u bolnici, preneli su strani mediji.

Napadač je izveo napad u vozu koji je bio u pokretu na krajnjem istoku zemlje, kod granice sa Lihtenštajnom, a tom prilikom je, takođe, ranjen, saopštila je regionalna policija. Među povređenima, pored žene koja je danas preminula, su i dvojica muškaraca starih 17 i 50 godina, dve žene stare 17 i 43 godine, kao i šestogodišnja devojčica, svi imaju opekotine i povrede zadate nožem.

Švajcarska policija saopštila je danas da za sada nema naznaka da je napad bio teroristički čin."Za sada nema naznaka da je to bio teroristički ili politički motivisan čin", navodi se u saopštenju regionalne policije u Sankt Galenu.

Policija u subotu uveče nije isključila mogućnost da je taj napad bio zločin iz strasti i saopštila je da motiv napada još nije utvrđen, ali da je mala verovatnoća da je reč o terorizmu, preneo je Rojters.

U vozu su se, u trenutku napada, nalazile desetine putnika. Policija je navela i da je vozu pričinjena šteta u visini od oko 92.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track