NOVA DRAMA U BRISELU: Policija vikala ljudima da se sklone sa ulice zbog terorističke pretnje
Foto: Printscreen Twitter

Opšta evakuacija

NOVA DRAMA U BRISELU: Policija vikala ljudima da se sklone sa ulice zbog terorističke pretnje

Planeta -
Policija u Briselu blokirala je večeras jednu ulicu u centru grada, a građani koji su se našli tu zamoljeni su da ne izlaze dok im ne bude odobreno.

U Briselu su kasno večeras okončane policijske operacije koje su bile sprovedene na više lokacija zbog terorističkih pretnji sa kojima se suočava belgijska prestonica, javila je agencija AFP.

Belgijska policija objavila je ranije da je pokrenula nekoliko operacija u Briselu vezanih za terorističke pretnje - rekao je Pr policije najavivši pres konferenciju nakon što se sve završi.

- Molimo medije da što manje izveštavaju o policijski akcijama. Pogotovo ne spominjite mesta radnje - rekao je on.

Na ulicama su raspoređeni brojni teško naoružani policajci i vojnici, a grad nadlijeću helikopteri.

Novinar RTL-a Sebastjan Rosenfeld objavio je da je policija ogradila područje oko ulice Rue du Midi. Jedan svedok rekao je da se nalazio u restoranu kada je ušla policija i kazala im da završe obroke, grupiraju se i čekaju signal kada će napustiti prostoriju.

Da se nešto događa u glavnom belgijskom gradu pokazuju dramatični tvitovi novinara ITN čenel four Stjuarta Veba. On se nalazi u hotelu Radison Blu u koji su upali naoružani vojnici i zaključali ga.

- Čini se da se nešto događa. Vojnici su stavili kacige na glavu i upali u lobi hotela. Ljubazno su poručili ljudima na recepciji da zaključaju vrata hotela i nikoga ne puštaju van - napisao je Veb

- Vojnik je prišao našem producentu i rekao mu da zbog vlastite sigurnosti ne napušta hotel. Rekao mu je da postoji pretnja terorističkim napadom - objavio je novinar.

Policija se pojavila i ispred gradske kuće gde su slučajnim prolaznicima vikali da se sklone sa ulice.

Stanovnicima ulice Rue de Midi naređeno je da zatvore svoje prozore. Naoružani vojnici nalaze se i ispred hotela Radison Blu koji je zatvoren.

Aleks Tomson, novinar Čenel four njuz, na Tviteru je objavio fotografiju vojnika koji stoji u recepciji hotela.

Citirao je i menadžera hotela koji je objasnio da postoji “pretnja u neposrednoj blizini”, ali da nije bilo “posebnih pretnji samom hotelu”.

Inače, policija je danas digla u vazduh jedan auto za koji se sumnjalo da može da bude povezan sa terorizmom, nakon dojave da dva dana nije pomeren s mesta.

(net.hr/jutarnji.hr/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track