ODLAZAK HRVATSKE PRAVAŠICE: Ruža Tomašić dala ostavku na funkciju predsednice stranke
Foto: Facebook

Skandal majstor

ODLAZAK HRVATSKE PRAVAŠICE: Ruža Tomašić dala ostavku na funkciju predsednice stranke

Planeta -
Hrvatska desničarka optužila rukovodstvo stranke da ne štiti nacionalne interese

ZAGREB - Desničarka Ruža Tomašić podnela je danas neopozivu ostavku na mesto predsednice Hrvatske stranke prava Ante Starčević (HSP AS) i istupila iz članstva te partije, za čiji vrh kaže da nije prepoznao potrebu da stane u odbranu nacionalnih, umesto uskih stranačkih interesa kada je u pitanju promena izbornog zakonodavstva.

Tomašićeva, inače poslanica u Evropskom parlamentu, navela je u obrazloženju odluke da su "neki visoki zvaničnici stranke" otišli toliko daleko i svesno kršili Statut i odluke Predsedništva HSP AS-a u odbrani dosadašnjeg "poražavajućeg" stanja u kojem partitokratija dominira nad demokratijom.

"S obzirom da tela stranke nisu preduzela ništa da se takvo ponašanje sankcioniše u skladu sa Statutom, pa su na taj način ostavila prostora za otvoreni unutarstranački sukob, odlučila sam da poštedim stranku novih podela i napustim je jer se pretvorila u nešto što nisam želela", objašnjava ona. Takođe je naglasila da ne može da ostane na čelu stranke koja svoje interese vidi izvan interesa hrvatskog naroda i podsetila da su političke stranke sredstvo, a ne cilj.

"Krajnji cilj svih nas uključenih u politički život Hrvatske trebalo bi da bude blagostanje za naš narod. Zato sam u ovom trenutku odlučnija nego ikada u nastojanju da po svaku cenu zaštitim interese našeg naroda i države u Evropskom parlamentu", poručila je Ruža Tomašić, koja je na sednice Evropskog parlamenta dolazila u dresu fudbalske reprezentacije Hrvatske i optuživala predsednika Srbije Tomislava Nikolića da - uništava hrvatski jezik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja