ODNOSI NA KRITIČNOJ TAČKI: Rama otkazao zvaničnu posetu Makedoniji
Foto: Ap

Posle nemira u Kumanovu

ODNOSI NA KRITIČNOJ TAČKI: Rama otkazao zvaničnu posetu Makedoniji

Planeta -
Albanski premijer je trebalo da tokom posete Tetovu na tamošnjem na državnom univerzitetu dobije titulu počasnog doktora

PRIŠTINA - Premijer Albanije Edi Rama otkazao je zvaničnu posetu Makedoniji, koja je bila predviđena za 14. maj, javljaju prištinski mediji.

Bilo je predviđeno da Rama poseti Skoplje i Tetovo, napominje se u vesti koju je prvi objavio albanski portal Albeu, pozivajući se na izvore ministarstva spoljnih poslova u Tirani.

Albanski premijer je trebalo da tokom posete Tetovu na tamošnjem na državnom univerzitetu dobije titulu počasnog doktora, podseća prištinska štampa.

Do otkazivanja posete dolazi nakon događaja u Kumanovu gde su proteklog vikenda izbili sukobi makedonskih oružanih snaga i albanskih terorista.

Kumanovo, dan posle  (Foto: Dado Đilas)
Kumanovo, dan posle (Foto: Dado Đilas)

U dvodnevnoj akciji makedonske policije poginulo je osam policajaca i ubijeno 14 terorista, saopštile su vlasti u Skoplju.

Prištinska štampa, takođe, piše da su odnosi Makedonije i Albanije na kritičnoj tački. Štampa, takođe, prenosi saznanja da su diplomati Albanije u Skoplju pozvani od strane MIP Makedonije da bi saznali stavove vlade u Tirani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track