EGIPATSKI SUD: Odbijena žalba Mubaraka i sinova zbog trogodišnje kazne
Foto: Reuters

Ipak ostaju na slobodi

EGIPATSKI SUD: Odbijena žalba Mubaraka i sinova zbog trogodišnje kazne

Planeta -
KAIRO - Žalbeni sud u Egiptu odbacio je danas žalbu bivšeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka i dvojice njegovih sinova zbog osude na trogodišnju kaznu zatvora zbog korupcije.

Ipak, malo je verovatno da će se njih trojica ponovo naći u zatvoru s obzirom na to da su već odslužili kazne, prenosi Rojters.

U maju prošle godine, egipatski sud je osudio Mubaraka i njegove sinove Gamala i Alu na tri godine zatvora bez mogućnosti pomilovanja u ponovnom suđenju povodom optužbi za preusmeravanje javnih fondova i korišćenje tog novca za povećanje porodičnog vlasništva.

Mubarak, koji je vladao Egiptom 30 godina pre nego što je svrgnut s vlasti tokom "arapskog proleća" 2011. godine, i njegovi sinovi već su proveli po tri godine u zatvoru zbog drugih optužbi.

Optužbe protiv Mubaraka za kovanje zavere za ubistvo demontranata tokom "arapskog proleća" su odbačene, a neki njegovi saradnici su pušteni iz zatvora.

Protivnici Mubaraka smatraju da se sud previše popustljivo odnosi prema bivšem egipatskom predsedniku. S druge strane, njegove pristalice okupile su se u sudu noseći transparentne sa natpisima "Mubarak je nevin" i "Ova presuda je izdaje egipatske istorije", rekao je jedan od njegovih pristalica Hasan El Gandur za Rojters.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track