OTKRIĆE U KOPILOTOVOM KOMPJUTERU: Kapetanu u kafu sipao lek, da ga natera u toalet!
Foto: AP

Novi detalji o rušenju aviona na Alpima

OTKRIĆE U KOPILOTOVOM KOMPJUTERU: Kapetanu u kafu sipao lek, da ga natera u toalet!

Planeta -
Policija još uvek sprovodi istragu o razlozima koji su naterali kopilota Lubica na suludi čin i pisanje nemačkih medija nije htela da komentariše. Očekuje se da će još ove sedmice izneti nove informacije pronađene pretragom Lubicovog kompjutera

Kopilot Džermanvingsa Andreas Lubic (28), koji je namerno srušio avion i u smrt odveo 149 ljudi i sebe, navodno je sipao diuretik u kafu pilota Patrika Sondenhajmera kako bi ga prisilio da napusti kokpit i ode u toalet, piše britanski Miror.

Najnovije tvrdnje Miror potkrepljuje navodima nemačkog lista Kolner Expres, koji piše da je Lubic prilikom pretrage interneta u vreme pre ulaska na kobni let 'guglao' i diuretike.

Ti podaci su navodno pronađeni prilikom detaljnog pregleda Lubicovog kompjutera zaplenjenog u Dizeldorfu nedugo nakon strašne nesreće.

Policija još uvek provodi istragu o razlozima koji su naterali kopilota Lubica na suludi čin i pisanje nemačkih medija nije htela da komentariše.

Očekuje se da će još ove sedmice policija izneti nove informacije pronađene pretragom Lubicovog kompjutera.

Druga crna kutija Džermanvingsovog erbasa A320 pokazala je kako jeletelica sa 150 putnika i članova posade namerno srušena te da je Andreas Lubic uključio autopilota, navodeći ga da neprestano ubrzava prema tlu.

Prva crna kutija pronađena je na sam dan nesreće i nena analiza je otkrila da je u trenutku drame kopilot bio sam u pilotskoj kabini.

Prema snimku razgovora iz kokpita poslednjih deset minuta kopilot nije rekao ni jednu reč, dok je pilot očajnički preko interfona molio da ga pusti nazad u kabinu.

Čulo se disanje do poslednjeg trenutka. Kapetan mu se deset minuta ranije preko interfona jasno predstavio i zamolio ga da mu otvori vrata. Međutim, nikakve reakcije od njega nije bilo.

U potpunom je očaju, uz krike ostatka putnika u pozadini, pokušao da razvaliti vrata kokpita sekirom ili metalnom polugom, ali nije uspeo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja