ISIL SPREMA SAOPŠTENJE: Strahuje se da su japanski taoci već pogubljeni
Foto: Printscreen Yt

Najnovija vest

ISIL SPREMA SAOPŠTENJE: Strahuje se da su japanski taoci već pogubljeni

Planeta -
Navodno se očekuje se da snimak uskoro bude postavljen, svetska javnost zanemela

TOKIO - Islamska država je pogubila je dvojicu japanskih talaca ubrzo posle isteka ultimatuma, javljaju korisnici Tvitera pozivajući se na postove te terorističke organizacije. Zvanične potvrde još nema.

Rok koji je teroristička organizacija ISIL dala za isplatu otkupnine za dvojicu japanskih taoca istekao je jutros u 6.50 po srednjoevropskom vremenu, to jest u 14.50 po tokijskom vremenu.

Teroristi ISIL su u video poruci objavljenoj u utorak saopštili da će ubiti novinara Kendžija Gotoa (47) i vlasnika bezbednosne agencije Harunu Jukavu (42) ako do tada ne dobije 200 miliona dolara. Veruje se da je Goto otet u oktobru a Jukava u avgustu prošle godine.

Jutros je majka novinara Gotoa uputila molbu japanskim vlastima da pomognu njenom sinu. Vlada je ranije navela da nije uspela da stupi u kontakt sa tom ekstremističkom grupom ni da dobije potvrde da su dva taoca dobro.

Politički dopisnici u Tokiju sumnjali su da je Japan u tajnim pregovorima ili da pokušava da ih organizuje uprkos tome šta javno govori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track