TRAMP ŠOKIRAO AMERE: Svet bi bio bolje mesto da su Husein i Gadafi i dalje na vlasti
Foto: Reuters

Kritika Obamine vladavine

TRAMP ŠOKIRAO AMERE: Svet bi bio bolje mesto da su Husein i Gadafi i dalje na vlasti

Planeta -
Mislim, pogledajte šta se dogodilo. Libija je katastrofa. Libija je propast. Irak je propast. Sirija je propast. Ceo Bliski istok. Sve je eksplodiralo oko Hilari Klinton i oko Obame. Eksplodiralo je", istakao je kandadat na predsedničkim izborima u SAD

Birači Republikanske partije vide biznismena Donalda Trampa kao najjačeg kandadata na predsedničkim izborima u SAD 2016, pokazuje najnovije istraživanje javnog mnjenja.

Istraživanje AP-GfK pokazuje da sedam od 10 republikanaca i birača naklonjenih Republikanskoj partiji smatra da bi Tramp mogao da dobije na izborima u novembru 2016. ukoliko bude nominovan.

Za Bena Karsona, neurohirurga u penziji, isto smatra šest od 10 anketiranih, preneo je AP.

Među republikanskim glasačima, 65 odsto ima povoljno mišljenje o Karsonu, a 58 odsto kaže isto o Trampu.

Sadam Husein, Foto: FoNet
Sadam Husein, Foto: FoNet

Tramp je, gostujući za tok šou "Stanje nacije" američke TV mreže CNN, koji je danas emitovan, izjavio da bi svet bio bolje mesto da su irački i libijski lider Sadam Husein i Moamer Gadafi i dalje na vlasti.

Tramp je rekao da je Bliski istok "eksplodirao" oko predsednika SAD Baraka Obame i bivše državne sekretarke Hilari Klinton, njegovog najvećeg protivkandidata iz redova demokrata u trci za Belu kuću.

"Ljudima odsecaju glave. Dave ih. Sada je daleko gore nego pod Sadamom Huseinom ili Gadafijem", poručio je Tramp.

"Mislim, pogledajte šta se dogodilo. Libija je katastrofa. Libija je propast. Irak je propast. Sirija je propast. Ceo Bliski istok. Sve je eksplodiralo oko Hilari Klinton i oko Obame. Eksplodiralo je", istakao je Tramp.

Nazivajući Irak "Harvardom terorizma", Tramp je kazao da je ta država postala mesto gde se obučavaju teroristi, naveo je AFP.

On je dodao da će njegova strategija spoljne politike biti usresređena na jačanje američke vojske.

Moamer Gadafi, Foto: Reuters
Moamer Gadafi, Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track