(VIDEO) KAD INDIJSKI TAJKUN UDAJE ĆERKU Svadba vredna 74 miliona za 54.000 gostiju razbesnela zemlju
Foto: Youtube/Printscreen

Raskoš na sve strane

(VIDEO) KAD INDIJSKI TAJKUN UDAJE ĆERKU Svadba vredna 74 miliona za 54.000 gostiju razbesnela zemlju

Planeta -

Indijski političar razbesneo je zemlju koja je ogrezla u siromaštvu rasipajući neverovatne sume na venčanje svoje ćerke.

Raskošno venčanje koštalo je biznismena i bivšeg ministra Gali Džanardhana Redija oko 74 miliona dolara. Sam sari koji je mlada nosila na venčanju je navodno koštao 2,3 miliona evra, dok je njen nakit vredan dodatnih 12 miliona.

Slavlje koje je trajalo 4 dana ulepšale su i bolivudske zvezde.Čak su i pozivnice bile neverovatno ekstravagantne - na pozlaćenoj kutiji s led ekranom emitovana je pozivnica uz specijalno komponovanu pesmu i ekstravagantan spot.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Za početak, Džanardhan Redi, koji prema nekim navodima za sebe veruje da je reinkaranacija kralja Vijajanagara iz 14. veka, izgradio je na 14,5 hektara repliku njegovog carstva u Bengaluru. Ali to nije sve. On je izgradio i repliku njegove palate i okolnih zgrada. Rekonstruisao je i svoj dom iz detinjstva kako bi bio na usluzi mladoj i mladoženji. Slonovi, kamile i kočije u velikom broju za prevoz gostiju se podrazumevaju.

U mladinoj svadbenoj povorci učestvovalo je više od 100 raznih artista uključujući i brazilske plesače sambe. Pripremljena je sala u kojoj istovremeno može jesti oko 7.000 ljudi, a poseban prostor je odvojen i za oko 1.500 VIP gostiju. Na meniju je bilo oko 60 jela.

U povorci je bilo više od 100 izvođača, Foto: Youtube/Printscreen
U povorci je bilo više od 100 izvođača, Foto: Youtube/Printscreen

Posle venčanja, mladenci će s porodicom otputovati u Balari (istorijski grad u ovoj indijskoj državi) u dva odvojena aviona u koji svaki staje po 90 ljudi, gde će prošetati gradom.Rudarski baron i bivši ministar Karnatake koji je optužen u više navrata za pranje novca i bespravno korišćenje ruda je bivši član partije premijera Narendra Modija i bio je ministar u Karnataki, državi kojoj je Bangalore glavni grad. Proveo je tri godine u zatvoru zbog nelegalnog iskopavanja ruda, a prošle je godine pušten uz kauciju.

(Ibtimes)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track