(VIDEO) PRETIO MU I ZAPUCAO: Američki policajac ubio čoveka koji je držao ruke uvis!
Foto: Printscreen Yt

Ulje na vatru

(VIDEO) PRETIO MU I ZAPUCAO: Američki policajac ubio čoveka koji je držao ruke uvis!

Planeta -
Pokaži mi ruke. Ne uzimaj ništa iz auta. J...no ću te ubiti, vikao je policajac na suvozača i naposletku zapucao

BRIDŽTON - Novi video-snimak koji se pojavio na internetu šokirao je svetsku javnost jer je lepo snimljeno kako je policajac zaustavio auto tokom vožnje i upucao suvozača iako je nesrećnik sve vreme držao ruke podignute uvis!

Ubistvo se dogodilo 30. decembra u Bridžtonu u Nju Džersiju ispred saobraćajnog znaka "stop", tokom regularne kontrole. Situacija je postala ozbiljnija kada je jedan od policijaca upozorio svog partnera da je ugledao pištolj u "jaguaru" nesrećnog čoveka.

"Pokaži mi ruke. Ne uzimaj ništa iz auta. J...no ću te ubiti!", dovikivao je policajac Brejem Dejz, koji je stajao sa strane suvozača. Posegao je rukom u auto i uzeo pištolj, a onda je pozvao partnera Rodžera Vorlija.

"Izvuci ih iz auta, Rodž. Ovde je pištolj u kaseti", dozvao je partnera i nastavio da viče:

"Kažem ti, upucaću te! Bićeš j...no mrtav!", vikao je. Međtuim, iz nekog razloga, čovek na suvozačkom mestu - identifikovan kao Džerejm Rid - izašao je iz auta podignutih ruku.

Oba policajca su zapucala. Nesrećnik se samo sručio na zemlju.

Policajci su pod istragom zbog ovog krivičnog dela, koje je izazvali nove proteste u Bridžtonu i Nju Džerziju jedva koju nedelju pošto su se s teškom mukom smirili masovni protesti zbog toga što su beli policajci ubili nekoliko nenaoružanih crnaca.

Pogledajte i sami kako je to izgledalo, sve je snimljeno:

(CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track