(VIDEO) ŽIVI SAHRANJENI: Džihadisti imaju novu jezivu taktiku!
Foto: Printscreen Youtube

Borbe u Mosulu se nastavljaju

(VIDEO) ŽIVI SAHRANJENI: Džihadisti imaju novu jezivu taktiku!

Planeta -

Više od 130 ljudi zatrpano je pod ruševinama zgrade u Mosulu koja je pogođena u vazdušnom napadu koalicionih snaga.

"Svi iz ovog kraja bežali su kada su projektili počeli da zasipaju grad i sklonili se ovde. Nisam znao da je to sklonište. Čitava porodica mi je unutra, 27 ljudi. Izvukli su jednog od njih i ne znaju šta je sa ostalima", rekao je stanovnik zapadnog Mosula Ahmed i dodao da je unutar kompleksa bilo oko 137 ljudi.

Islamska država sprovodi nove aktivnosti kako bi se pobrinula da što više civila strada, poručio je kurdski novinar Hevidar Ahmed iz Agencije Rudav za RT.

"Teroristi koriste novu taktiku. Penju se na krovove stambenih blokova. Ponekad 10 do 15 porodica živi u tim kućama i to je oko 100 duša u zgradi.

Džihadisti im ne dozvoljavaju da napuste domove, dok se oni penju na krov i pucaju na iračke snage, pokušavajući da spreče njihovo napredovanje. Irački vojnici i međunarodna koalicija ne znaju da su civili unutra kada pucaju na teroriste", rekao je on.

Nedavno se desio sličan zastrašujući slučaj.

"U jednoj kući je bilo 135 civila. Međunarodna koalicija je bacila bombe na tu kući i svi su poginuli. Deca, žene, muškarci, starije osobe…", rekao je on.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track