Privatni izvršitelji naplaćuju kazne za parking

Društvo

Autor:

Vlasnik kombija sa bosanskim tablicama duguje više od pola miliona dinara JP Parking servis

BOŽIĆ, parking servis, radno vreme

BEOGRAD - Vozači koji nisu platili najmanje dve doplatne karte za parking mogu očekivati da im već od sredine septembra na vrata pokucaju privatni izvršitelji.

Javno komunalno preduzeće „Parking servis" je nadležnim sudovima predalo na izvršenje 45.437 predmeta, a ukupna potraživanja ovog preduzeća su oko 597 miliona dinara. Od toga, građani duguju 565 miliona, a firme oko 32 miliona dinara.

U „Parking servisu" dodaju da kontinuirano preduzimaju mere kako bi naplatili svoja potraživanja, među koje spadaju redovno slanje obaveštenja, opomena i na kraju, utuženja korisnika koji nisu platili.

Prilikom naplate dugova meta će biti oni koji imaju najviše neplaćenih kazni. Takođe, na udaru privatnih izvršitelja prvo će se naći razne firme i institucije, a tek onda će se krenuti sa prinudnom naplatom i od samih građana koji su na listi dužnika.

Prema evidenciji „Parking servisa", najveći dužnik ima 287 izdatih naloga za dnevnu kartu. Njena cena je 1.870 dinara, što praktično znači da nesavesnost samo jednog sugrađanina „Parking servis" košta neverovatnih 536.690 dinara.

Reč je o vlasniku kombija marke „reno" bosanskih registarskih oznaka koji je proteklih meseci bio parkiran u Kosovskoj ulici, piše Politika. Na njegovo vozilo kontrolori „Parking servisa" svakodnevno su kačili opomene na brisače.

"Kombi najverovatnije nije napušten. U upotrebi je, jer ga naši kontrolori opažaju na različitim mestima. Kombi je parkiran na propisno obeleženom parking mestu, što znači da nije počinio saobraćajni prekršaj", naglašavaju u "Parking servisu".

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (21)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Ma, KOME da se plati?

  Ma, KOME da se plati?

  Da li ste vi ljudi iz 21. veka SVESNI činjenice da vam raznim ekonomskim ucenama ukidaju pravo na SLOBODU KRETANJA I POSEDOVANJA?! Ko je dao pravo nekoj "firmi" da u SRED Srbije naplaćije turske harače za vožnju i pristup (zamisli) javnim putevima i parkinzima? Da im nije tata ostavio? Pa samo izmišljaju i šire "zone". Osim u slučaju strogog ... više centra iz razloga odvijanja saobražaja, sve ostalo je ČIST LOPOVLUK . Hoćete li vi Beograđani bar jednom u životu da ustanete na demonstracije za nešto što nije vezano za politiku već za vaše osnovne slobode i prava? Nećete. Pa dabome, jer ne možete da se složite ni oko čega osim da se međusobno ne podnosite. A privatni izvršioci neka dođu. Biće krvi do kolena. A direktori oniih firmi koji tako naplaćuju svoje dugove neće moći da pobegnu ni sa gomilom telohranitelja. Jer oni ne naplaćuju potreživanja nego sopstveni LOPOVLUK!!

  35 Odgovori 
 • B

  B

  Tako se puni budzet! Bravo,vi ste pravi strucnjaci za zaradjivanje para...drzavo prosto ti se divim.

  21 Odgovori 
 • zoki

  zoki

  Ako bog da Yecu i ti ces da potrazis jednu manju livadu koja je u tvom domenu i to vrlo brzo, jer treba zasaditi luk, paradajz i ostalo!

  21 Odgovori 

Poslednji komentar

 • vladimir

  vladimir

  Nikad necu razumeti ko je Parking servis.Ulice je obelezio sa brojevima i uveo neke zone kao da te ulice nisu svih gradjana Pogledajte samo Sava Centar parking od kad su stavili rampu parkinzi zjape prazni a nemozes ni da udjes u ulicu Milentija Popovica najkracim putem nego kruzit preko Arene. Zeleo bi znati zasto je stavljena rampa kaqd svaki par ... više king jos ima i svoje stubice za zakljucavanje?

  3 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!