Privatni izvršitelji naplaćuju kazne za parking

Društvo

Autor:

Vlasnik kombija sa bosanskim tablicama duguje više od pola miliona dinara JP Parking servis

BOŽIĆ, parking servis, radno vreme

BEOGRAD - Vozači koji nisu platili najmanje dve doplatne karte za parking mogu očekivati da im već od sredine septembra na vrata pokucaju privatni izvršitelji.

Javno komunalno preduzeće „Parking servis" je nadležnim sudovima predalo na izvršenje 45.437 predmeta, a ukupna potraživanja ovog preduzeća su oko 597 miliona dinara. Od toga, građani duguju 565 miliona, a firme oko 32 miliona dinara.

U „Parking servisu" dodaju da kontinuirano preduzimaju mere kako bi naplatili svoja potraživanja, među koje spadaju redovno slanje obaveštenja, opomena i na kraju, utuženja korisnika koji nisu platili.

Prilikom naplate dugova meta će biti oni koji imaju najviše neplaćenih kazni. Takođe, na udaru privatnih izvršitelja prvo će se naći razne firme i institucije, a tek onda će se krenuti sa prinudnom naplatom i od samih građana koji su na listi dužnika.

Prema evidenciji „Parking servisa", najveći dužnik ima 287 izdatih naloga za dnevnu kartu. Njena cena je 1.870 dinara, što praktično znači da nesavesnost samo jednog sugrađanina „Parking servis" košta neverovatnih 536.690 dinara.

Reč je o vlasniku kombija marke „reno" bosanskih registarskih oznaka koji je proteklih meseci bio parkiran u Kosovskoj ulici, piše Politika. Na njegovo vozilo kontrolori „Parking servisa" svakodnevno su kačili opomene na brisače.

"Kombi najverovatnije nije napušten. U upotrebi je, jer ga naši kontrolori opažaju na različitim mestima. Kombi je parkiran na propisno obeleženom parking mestu, što znači da nije počinio saobraćajni prekršaj", naglašavaju u "Parking servisu".

 

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Sve Dinkićeve afere bilo bi lako procesuirati, ali nemoguće je jer on ima podršku u delovima pravosuđa i vlasti Dušan Janjić, analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde