ZNA SE KO JE TERORISTA IZ BERLINA: U kabini kamiona pronađena dokumenta Tunišanina Anisa A.!
Foto: Printscreen Bild.de

Našli ga

ZNA SE KO JE TERORISTA IZ BERLINA: U kabini kamiona pronađena dokumenta Tunišanina Anisa A.!

Planeta -

U kamionu, kojim je ubijeno 12 osoba u Berlinu na božićnom vašaru, policija je pronašla dokumenta koja se vode na jednog Tunišanina Anis A.

Za njim policija intenzivno traga, javili su nemački mediji. Prema nemačkim medijima u upravljačkoj kabini kamiona pronađena je potvrda o boravku sa podacima Tunišanina, Anisa A. (24), rođenog u Tatuinu. Veruje se da je osumnjičeni koristio i druga lažna imena. Prema nemačkoj televiziji ARD novi trag vodi ka salafističkim krugovima u Nemačkoj.

Nemačka policija je saopštila da je Anis A. (23) pripadnik salafista sa zapada zemlje. Objavljena je njegova fotografija i traže ga po celoj zemlji. Ima najmanje četiri identiteta, a policija ga zna od ranije kao osobu koja predstavlja opasnost za javnu bezbednost.

ISLAMSKA DRŽAVA PREUZELA ODGOVORNOST ZA NAPAD U BERLINU: Kamionom smrti upravljao vojnik ID

Policija je iz kamiona uzela DNK dokaze i budući da su zaključili da je u kabini ukradenog kamiona došlo do tuče, veruje se da je napadač povređen. Zbog toga policija kontroliše sve bolnice. Policija je najpre uhapsila Pakistanca na osnovu opisa koji im je dao prolaznik.

Međutim ubrzo je postalo jasno da on nije krivac jer je terorista ubio poljskog vozača i zbog toga bi na sebi morao da ima tragove baruta i krvi. Osim toga, policija kontrolom mobilnog telefona Pakistanca u njemu nije našla ništa što bi ukazivalo da je u vezi s teroristima.

Bilo im je i sumnjivo da je uhapšeni negirao krivicu jer teroristi i ako beže, kada ih uhvate obično priznaju delo i hvale se time. Zbog ove greške pravi napadač je pobegao i dobio prednost od 24 sata. Postoji mogućnost da je pobegao u inostranstvo ili potražio pomoć od pristalica Islamske države u Berlinu kojih ima oko 500.

EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track