RADONJIĆ: Ambijent je bio fenomenalan
Foto: TANJUG

Reakcija

RADONJIĆ: Ambijent je bio fenomenalan

Košarka -
Prema njegovim rečima, ovo zadovoljstvo Zvezde mora kratko da traje, jer taj klub u narednom periodu očekuju bitni dueli

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa do kraja verovala u trijumf nad Budiveljnikom i plasman u polufinale Evrokupa.

"Držali smo kontrolu i verovali do kraja, bez obzira što su oni u jednom trenutku vodili i 10 razlike. Uspeli smo u završnici da rešimo ono što nam je bio problem tokom cele utakmice i na kraju slavimo", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Zvezda je plasirala u polufinalu Evrokupa, pošto je posle dvomeča i produžetka eliminisala ukrajinski Budiveljnik. U prvom meču ukrajinski tim pobedio je sa 82:79, a Zvezda je u revanšu dobila sa 79:70. "Postojala je mogućnost da će naša odbrana, motivacija, želja i energija doneti nepoželjne stvari za ovaj kvalitet i nivo. Osetilo se na samom početku, a nervoza je dugo trajala, greške koje nisu tipične za nas...", kazao je Radonjić. Utakmicu je u Areni pratilo 24.232 navijača, što je novi rekord svih takmičenja ULEB-a. "Ambijent je bio fenomenalan, navijači su napravili spektakl. To je bila i neka vrsta opterećenja za nas...", naveo je Radonjić. Crveno-beli će u polufinalu Evrokupa igrati protiv ruskog Uniksa iz Kazanja. "Uniks je pokazao mnogo toga ove sezone, sigurno je tim koji je mnogo kvalitetniji nego što je igrao ove sezone. Oni su od starta proglašavani prvim favoritom Evrokupa", rekao je trener Zvezde. Zvezda je jedina evroligaška ekipa koja će igrati u polufinalu Evrokupa. "Time smo pokazali neke stvari koje su u jednom delu sezone bile pod znakom pitanja i sa te strane zadovoljstvo je veliko", kazao je Radonjić.

Prema njegovim rečima, ovo zadovoljstvo Zvezde mora kratko da traje, jer taj klub u narednom periodu očekuju bitni dueli.

Junak plasmana košarkaša Crvene zvezde Čarls Dženkins rekao je da je večerašnja utakmica protiv Budiveljnika bila veoma teška, ali da je njegova ekipa dobrom igrom zaustavila ključne igrače ukrajinskog tima. "Utakmica je bila veoma teške, znali smo koliko je Budiveljnik dobar i jak tim, ali smo se skupili svi zajedno da odigramo najjače u odbrani. Igrali smo jako dobro, zaustavili njihove ključne igrače. Gubili smo i sa 10 poena, ali smo zadržali samopouzdanje i nastavili da se borimo" , rekao je Dženkins.

Dženkins je postigao 29 poena, od kojih 11 u produžetku, a među njima i tri "trojke", a bek Zvezde je kazao da je takvu partiju pružao još samo na koledžu, ne i u profesionalnoj karijeri. Američki košarkaš je u finišu regularnog dela utakmice promašio slobodno bacanje, ali ono nije koštalo crveno-bele. "Bilo je to nezgodnih nekoliko sekundi. Znate kako kažu, ako radiš dobro, to će ti se vratiti i uspeli smo da se izborimo", naveo je Dženkins. Plejmejker crveno-belih Demarkus Nelson kazao je da mora da se oduži Dženkinsu za večerašnju igru. "Osećam veliko olakšanje posle neverovatne završnice. Dugujem Dženkinsu pet večera za ovu završnicu... Zato što nam je doneo pobedu. Odigrao je sjajno... Ovo je bilo njegovo veče, dominirao je u potpunosti", rekao je Nelson. Nelson je dodao da je publika i navijanje u Areni bila pokretač ekipe u presudnim momentima i da se nada da će tako biti i u nastavku sezone. "Da nije bilo publike ništa ne bismo uradili. Nisam znao šta pevaju, ali su bili sjajni. U pravim trenucima su nas dizali i nadam se da će nam biti pokretač za nedelju dana protiv Uniksa", kazao je Nelson. On se osvrnuo i njegovu odluku da potpiše za Crvenu zvezdu. "Doneo sam pravu odluku što sam došao u Zvezdu. Organizacija je sjajna... Ovo je neverovatna ekipa, imamo fenomenalne igrače, perspektivni smo i u svim takmičenjima u kojim učestvujemo imamo šansu da se borimo za titulu", kazao je on. Kapiten Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je ekipa bila mnogo nervozna i da do meča sa Uniksom "ima mnogo da se radi". "Završnica regularnog dela meča je bila ludnica... Mi na klupi nismo znali da li da sedimo ili da stojimo... Za ovo živimo. Mnogo nervoze je bilo, ali kada smo izborili produžetak bili smo rasterećeniji", kazao je Simonović. Simonović je ocenio da je Uniks favorit za osvajanje Evrokupa, ali da će njegova ekipa uložiti maksimalan napor da izbori finalni meč. "Sada treba da se lepo pripremimo za Uniks... Oni su neverovatna ekipa i apsolutni su favoriti, ali ovo je igra, a mi ćemo se boriti. Imaju sjajne igrače, ali mi smo večeras pokazali da i mi to posedujemo", rekao je Simonović.

Trener košarkaša Budiveljnika Ajnars Bagackis rekao je da je njegova ekipa bila blizu da eliminiše Crvenu zvezdu, ali da su navijači u Beogradu dali dodatnu snagu srpskim košarkašima. "To je dobro... Svi su bili protiv nas, cela hala, čak i sekretarica u dvorani... Umalo da ih pobedimo. Ovoliko navijača je donelo ekstra energiju, ekstra snagu Zvezdi. Ovo je bila naša utakmica, ali smo na kraju izgubili", rekao je Bagackis posle utakmice.

"Igrali smo protiv veoma agresivne i fizički jake ekipe. Individualno su veoma jaki. Ali, mislim da smo u potpunosti kontrolisali utakmicu sve do poslednjih nekoliko sekundi. Zvezda je igrala onako kako smo očekivali. Kontrolisali smo utakmicu, nije nas Zvezda iznenadila, koliko smo mi iznenadili nju", rekao je trener Budiveljnika.

Ključni igrač u produžetku u ekipi Crvene zvezde bio je Čarls Dženkins, koji je u tom delu postigao 11 poena, od čega tri trojke. "Dženkins je, naravno, bio ključni igrač. On je imao petlju i prelomio utakmicu", kazao je Bagackis. Zvezda će u polufinalu Evrokupa igrati protiv Uniksa, a Bagackis je beogradskoj ekipi poželeo mnogo sreće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track