KINEZ POSLEDNJI RAZGOVARAO SA ARMINOM: Dao mi je cigaru i rekao, iz Kine si došao da se grebeš!
Foto: Printscreen Depo, ba

Ispovest svedoka iz kladionice

KINEZ POSLEDNJI RAZGOVARAO SA ARMINOM: Dao mi je cigaru i rekao, iz Kine si došao da se grebeš!

Bosna i Hercegovina -
Izbegao sam smrt‚ u sekundi. Nikada nisam ni pomislio da bi se ovo moglo desiti, kaže svedok koji je preživeo teroristički napad Enesa Omeragića

SARAJEVO - Sinoćnji zločin Enesa Omeragića u kojem je ubio dva pripadnika Oružanih snaga šokirao je sve građane u BiH, a reporter novinske agencije Patria razgovarao je sa svedokom koji je uspeo da pobegne iz kladionice kada je Omeragić s puškom ušetao u prostoriju.

- Prestravljeni smo. U momentu kada je Enes ušao u kladionicu s puškom, drug, jedan Kinez koji se također kladio i ja uspeli smo da pobegnemo. Bukvalno smo prošli pored njega, vojnici nažalost nisu imali nikakve šanse, jer su bili u ćošku kladionice. Imao je ludački pogled, i samo je ćutao, istrčali smo, a imam osećaj da nas trojicu nije ni primetio. Trčeći prema kući čuo sam rafal, a vrlo brzo i drugi – priča svedok Murat za Patriju.

- Ma šta da pričam više. Izbegao sam smrt‚ u sekundi. Nikada nisam ni pomislio da bi se ovo moglo desiti. Ja nisam čuo da je Enes bilo šta uzvikivao kada je ušao u kladionicu – dodao je Murat.

Žrtve Nedeljko Radić i Almin Sakić (Foto facebook)

Kinez Ši, kaže da je poslednji razgovarao sa Arminom.

- Ušao sam u kladionicu i od Armina zatražio cigaretu. On mi je naravno dao i uz osmijeh rekao: „Joj odakle si ti iz Kine došao da se grebeš od mene“. Smejali smo se svi, kada je Enes ušao s puškom. Bacio sam se na pod. Užasno se osećam i strah me je – kaže Ši koji u Rajlovcu ima svoju trgovinu.

On je dodao da je poznavao i Enesa koji je svaki dan s ruksakom na leđima prolazio pored njegove prodavnice.

- Nekad bi se pozdravi, a nekada i ne. Poznavao sam i Armina i Nedeljka. Žao mi je zbog njihove smrti i porodicama želim da u ovim teškim trenucima kažem da sam u mislima s njima – dodao je Ši.

Kuća u kojoj se razneo ubica Enes Omeragić (Foto avaz/F. Fočo)
Kuća u kojoj se razneo ubica Enes Omeragić (Foto avaz/F. Fočo)

On dodaje da su Enesa viđali i ranije u blizini kladionice i da se čudno ponašao. Radnici jedne građevinske firme koja gradi kuću u neposrednoj blizini kladionice rekli su takođe da su uvek strahovali kada on naiđe, i da su sklanjali alat da ga ne bi ukrao.

Podsećamo, u gnusnom napadu u 18. novembra uveče u neposrednoj blizini kasarne Rajlovac u Sarajevu mučki su ubijeni pripadnici Oružanih snaga BiH kaplar Nedeljko Radić rođen 27. decembra 1981. godine iz Nevesinja, nastanjen u Vogošći, oženjen i otac jednog malodobnog deteta i vojnik I klase Armin Salkić rođen 08. avgusta 1989. godine iz Viteza. Lakše je povrijeđen stariji vodnik Dževad Ljukovac iz Sarajeva, koji je nakon ukazane prve pomoći upućen na kućno lečenje.

(NAP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja