PRONAĐEN UBICA SRBINA U BiH: Glumio žrtvu, ali je policija otkrila pravu istinu!

Rešena misterija

PRONAĐEN UBICA SRBINA U BiH: Glumio žrtvu, ali je policija otkrila pravu istinu!

Bosna i Hercegovina -
Policija Bosanskog Broda privela je Sulejmana Mujčina (61) zbog sumnje da je u utorak u svojoj kući ubio Ruždija Šalju (46 iz Đakovice

BOSANSKI BROD - Telo Ruždija Šalje je, preksinoć prnađeno u Mujčinovoj kući, a istražni organi su prvo sumnjali da se radi o samoubistvu. Međutim, daljom istragom je utvrđeno da je u pitanju zločin. Leš je otkriven nakon što je Policijskoj stanici Brod iz tamošnjeg Doma zdravlja prijavljeno da su u toj zdravstvenoj ustanovi ukazali pomoć Mujčinu, kome su oštrim predmetom nanesene povrede glave.

On je izjavio da se osoba koja ga je napala nalazi u njegovoj kući, akada je policija izašli na mesto događaja zatekli su zaključana vrata sobe u prizemlju kuće. Obili su vrata i u prostoriji zatekli mrtvog Šalju. Policija je izvršila uviđaj, a telo je prevezeno u dobojske bolnice radi obdukcije. Mujčin je posle ukazane pomoći pušten na kućno lečenje. Policiji je izjavio da je Šalja, kojeg poznaje neko vreme, te noći počeo da hoda po kući, i govoriti kako se neko šunja oko kuće, a potom uzeo nož i u jednom trenutku ga napao.

Rekao je da mu je zadao neko lakših povreda, dok je ležao na krevetu. Uspeo je da ga odgurne i pobegne do komšije, koji ga je prevezao do Doma zdravlja. Prvi rezultati istrage ukazivali su na to da je Shalu sam sebi naneo smrtonosne povrede i to tupim delom sekire po licu.

Obdukcija je pokazala da je Šalja, zaista, zadobio povrede glave, ali i prelome rebara i grudne kosti koji su doveli do unutrašnjeg krvarenja a potom i smrti. Te povrede, koje su prouzrokovale smrt, Šalji je zadao Mujčin kada ga je, nakon napada, kako kaže izvor blizak istrazi, jako i nezgodno odgurnuo, odnosno praktično odbacio sa sebe. - On je, braneći se od napada, naneo Šalji teške telesne povrede opasne po život.

(Oslobođenje)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track