STRAVIČAN SUDAR KOD MOSTARA: Tela poginulog bračnog para iz smrskanog auta izvlačili vatrogasci
Foto: Printscreen Bhrt.ba

saobraćajna nesreća

STRAVIČAN SUDAR KOD MOSTARA: Tela poginulog bračnog para iz smrskanog auta izvlačili vatrogasci

Bosna i Hercegovina -

MOSTAR - Supružnici Zijo (60) i Saja Vukičević (59) iz Stoca su poginuli, a tri osobe iz Crne Gore povređene u sudaru "ford fokusa" i "seata".

Nesreća se desila u petak u 11.50 časova u mestu Kvanj kod Mostara, a poginuli su bili u "fordu". U ovoj nesreći su povređeni vozač "seata" registarskih oznaka Crne Gore Radomir. S. (30), njegov suvozač Miloš M. (29) i putnik Taša M. (29). Oni su prevezeni u bolnicu u Mostaru.

foto printscreen pogled.ba
foto printscreen pogled.ba

Kako saznajemo, Taša je zadobila povrede opasne po život, a vozač "seata" pušten je na kućno lečenje, dok stepen povreda Miloša nije saopšten. Supružnici Vukičević su od zadobijenih povreda preminuli na mestu nesreće. Njihova tela iz smrskanog "forda" izvukli su pripadnici vatrogasne brigade Mostar koji su specijalnim alatom sekli lim na vozilu.

Prema prvim rezultatima istrage, nesreća se navjerovatnije dogodila zbog neprilagođene brzine. Tužilac tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona Maja Čišić kazala je da se bračni par "fordom" kretao iz pravca Stoca prema Mostaru, dok je "seat" dolazio iz suprotnog pravca. Ona nije mogla da kaže kako je došlo do nesreće, što će, kako kaže, biti utvrđeno istragom i veštačenjem tragova.

foto printscreen glassrpske.com
foto printscreen glassrpske.com

- Put je na tome delu veoma klizav i uzrok nesreće je, navjerovatnije, neprilagođena brzina uslovima puta. To trenutno mogu da kažem - rekao je sudski veštak saobraćajne struke Ramiz Tiro.

Ovo je još jedna u nizu teških saobraćajnih nesreća u poslednje vrijeme u BiH. Početkom septembra kod Zvornika u sudaru "škode" i kamiona poginuo je bračni par Đorđije i Nina Petrović iz Beograda, a njihova četvorogodišnja kćerka teško je povređena.

(Glas Srpske)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track