(VIDEO) OČI U OČI SA ZVERKOM: Mečka od 200 kila kruži oko sela!
Foto: ATV

Potera kroz Lijevče polje

(VIDEO) OČI U OČI SA ZVERKOM: Mečka od 200 kila kruži oko sela!

Bosna i Hercegovina -
Nisam ni sanjala da ću videti medveda na samo nekoliko metara od sebe - priča uzbuđena Anđela Vraneš, meštanka Donjih Karajzovaca

ГRADIŠKA - Meštani Donjih Karajzovaca kod Gradiške u strahu su od medveda koji je sišao do mesta i viđen na polju suncokreta.Na noge su se odmah digli i lovci, lovočuvari i policija.

Medved, težak oko 200 kilograma preko polja krenuo je prema selu. Saša Milenković kaže da je bio u automobilu kada se iznenada ispred njega pojavio medved.

- To je bila ogromna mečka. Ona se prepala mene, ali i ja nje i nisam znao šta da uradim. Srećom, komšije su izašle, tako da je ona umakla u zarasli majdan - priča Milenković.

Anđela Vranješ čula je povike komšija: "Ljudi, evo medveda", a kada se našla ispred praga, mogla je i da vidi zver.

Foto Printscreen  RTRS/youtube
Foto Printscreen RTRS/youtube

- Hodao je njivom. To je užasan osećaj, jer nisam ni sanjala da ću videti medveda na samo nekoliko metara od sebe - priča uzbuđena Anđela, koja je uspela da ga fotografiše telefonom. Meštani pričaju da su čuli da je medved pre nekoliko dana viđen u Mahovljanima i Romanovcima, ali niko nije verovao u te priče.

- Jedan čovek je rekao da ga je vidio kod crvene crkve u Novoj Topoli kako prelazi ulicu, na šta su se mnogi nasmejali i odmahnuli rukom - priča Dejan Stanojević i dodaje da je sad sigurno da je medved tumarao levčanskim selima.

Lovočuvar u Lovačkom udruženju "Lijevče polje" iz Nove Topole Dragoljub Đukić kaže da su meštani prošle sedmice dojavili da je medved viđen na poljoprivrednom aerodromu u Novoj Topoli, koji je od Donjih Karajzovaca udaljen oko dva kilometra.

- Očigledno da se medved našao u neobranom grožđu, dok danima luta po Lijevču polju - rekao je Đukić i dodao da nadležni čekaju uputstvo Ministarstva poljoprivrede.

(Glas Srpske)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track