RASKOL U MOSTU: Izbacili Prgometa iz stranke zbog tajnih razgovora sa Milanovićem
Foto: Facebook/Drago Prgomet

Pod pritiskom

RASKOL U MOSTU: Izbacili Prgometa iz stranke zbog tajnih razgovora sa Milanovićem

Hrvatska -
Koalicija Most je saopštila da jednog od lidera Draga Prgometa više ne smatra svojim članom zbog toga što je vodio lične pregovore sa Zoranom Milanovićem.

Njemu će ipak ostati mandat u Saboru, uprkos izbacivanju, prenose hrvatski mediji.

“Most uvažava Prgometa kao poslanika, bez obzira da li će i dalje delovati nezavisno, priklanjajući se koaliciji Most ili nekoj drugoj političkoj opciji“, navodi se u saopštenju.

Ovakva odluka je doneta jer je Prgomet bez znanja Nacionalnog veća pregovarao o postizbornoj koaliciji sa aktuelnim premijerom i liderom SDP Zoranom Milanovićem, dok su ostali članovi Nacionalnog veća i budući poslanici vodili unutrašnje razgovore o postizbornoj politici.

Zoran Milanović, Foto: Beta
Zoran Milanović, Foto: Beta

Hrvatski mediji su prethodno najavili ovakav scenario, uz navode da je sa mesta portparolke Mosta smenjena i Prgometova saradnica, posle čega je on najavio da se neće oglašavati u javnosti.

Inače, Most je na nedavnim parlamentarnim izborima osvojilo 19 mandata u hrvatskom Saboru i čeka se baš njegova odluka o tome kojoj koaliciji će pružiti podršku, onoj koju predvodi SDP Zorana Milanovića ili HDZ-u Tomislava Karamarka.

Božo Petrov, Foto: Youtube/Printscreen
Božo Petrov, Foto: Youtube/Printscreen

Jedan od lidera Mosta, Božo Petrov, juče je predložio da se oformi jedinstvena vlada koju će činiti dve najveće partije, međutim ta opcija je malo verovatna zbog stavova koje su predsednici SDP i HDZ iznosili pre i tokom predizborne kampanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track