PENAVA ČESTITAO PRAVOSLAVCIMA VASKRS, PA GA NAPALI GLASAČI: "Sve si pogazio"
Foto: Youtube prtscr / 55 minuta

PENAVA ČESTITAO PRAVOSLAVCIMA VASKRS, PA GA NAPALI GLASAČI: "Sve si pogazio"

Hrvatska -

Predsednik Domovinskog pokreta (DP) i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava juče je na svojoj Fejsbuk stranici čestitao Vaskrs pravoslavnim vernicima. Tu su objavu iskoristili glasači DP-a kako bi ponovno izrazili svoje nezadovoljstvo pregovorima stranke s HDZ-om, a smetala im je i čestitka pravoslavnim vernicima ponajviše zbog zaoštravanja pregovora HDZ-a s DP-om koji u potencijalnom slaganju vlade ne želi učestvovanje SDSS-a Milorada Pupovca.

Nakon što je DP objavio da će o sastavljanju većine u saboru pregovarati s HDZ-om, ali i ostalim strankama izuzev Možemo, glasači su ih napali smatrajući da je reč o izdaji jer je DP u predizbornoj kampanji, ali i ranije, oštro kritikovao korupciju stranke Andreja Plenkovića.

"Ne želimo s HDZ-om imati ništa jer pljačkaju državu i iseljavaju stanovništvo iz Hrvatske"

"Svim vernicama i vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru želim sretan i blagoslovljen blagdan!"

"U želji da vas prate sreća i zdravlje, neka radost ovoga blagdana ispuni vaše misli, srca i domove te neka u njih unese blagoslov i mir!", objavio je juče Ivan Penava na svojoj službenoj Fejsbuk stranici.

Iako je deo pratilaca pozdravio ovu čestitku, veliki broj njih u komentarima se obrušio na Penavu.

Ovo su neki od komentara:

"Kaj ti čestitaš, a nećeš s njima, bolje i s njima nego s korumpiranim HDZ, ali ti si dvoličan, zaslužio si ne budeš ni gradonačelnik."

"Birači DP ne žele s HDZ-om imati ništa jer pljačkaju državu i iseljavaju stanovništvo iz Hrvatske. Sretan Uskrs čestitim Srbima."

"Nikada više glasa, sve pogaziš, slab si katolik."

Penavu su glasači DP-a i ranije kritikovali

Podsetimo, Penava je u nekoliko navrata istakao da protiv Srba i nacionalnih manjina u Hrvatskoj nema ništa, ali da DP s Pupovčevim SDSS-om nikako neće praviti većinu u saboru.

"SDSS i Možemo nam nisu prihvatljivi, sa svima drugima se razgovara. Sa svima, ponavljam", rekao je Penava na nedavnoj konferenciji za medije.

Iako se njihova pozicija kao glavnog pregovarača za sastavljanje nove vlade čini najpovoljnija, s druge strane je veoma nezahvalna jer se velik broj njihovih birača, što je vidljivo iz komentara na društvenim mrežama, strogo protivi koaliciji s HDZ-om te bi takav čin smatrali, kako brojni od njih pišu, izdajom.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

04:40

DA VAM ZAMENE USKRS ZA DRUGI RADNI DAN, TO NE DOLAZI U OBZIR! Pravnica za radno pravo objasnila šta poslodavci po zakonu NE SMEJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track