Monstruozno

SIŠLI S UMA: Ne jenjavaju silovanja u Indiji

Planeta

Autor:

U dva odvojena incidenta zlostavljane su dve mlade žene, a lokalni mediji navode i slučaj otmice i silovanja trogodišnje devojčice koja je imala dve operacije

silovanje, silovali, žena, Indija

Foto: ilustracija

NJU DELHI - Dve žene otete su i silovane u dva odvojena incidenta koja svedoče o tome da u Indiji postoji konstantni rizik od silovanja.

U prvom slučaju, trojica muškaraca su otela i napala 19-godišnju ženu koja je zaustavila rikšu u kojoj su već sedela dva muškarca nedaleko do popularnog tržnog centra u Gaziabadu kod Delhija tokom vikenda, rekao je policijski zvaničnik Nitin Tivari.

Vozač je dovezao rikšu do zabačenog dela šume gde je devojku zajedno sa još dvojicom muškaraca silovao nakon čega su pobegli, rekao je Tivari.

Devojka je potom otišla u lokalnu policijsku stanicu i prijavila silovatelje od kojih su dvojica priznala zločin početkom nedelje, a za trećim se još traga, kaže on.

Drugi slučaj dogodio se u sredu kada se 25-godišnja žena sastala sa jednim od napadača u parku da bi razgovarala o eventualnom poslu, rekao je predstavnik policije u Delhiju Satbir Sing.

"Prema njenim rečima, muškarac joj je ponudio piće koje je popila pre nego što je primetila da su u njemu nedozvoljene supstance. Kad se probudila shvatila je da se nalazi u kolima sa nekoliko muškaraca", rekao je Sing.

Oni su je silovali i izbacili nedaleko od jedne deponije gde je ležala onesvešćena dok je policija nije pronašla tokom noći, rekao je on i dodao da se za napadačima traga.

Lokalni mediji su preneli i slučaj jedne trogodišnje devojičice koja je navodno oteta i zlostavljana nakon čega je prevežena u bolnicu u državi Kerala gde je imala dve operacije.

Nedavno je indijski ministar unutrašnjih poslova Mulapali Ramahandran rekao da su se slučaji silovanja u Delhiju udvostručili ove godine i da se u proseku dogodi četiri silovanja dnevno.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

To je već tradicija u NBS. Ovo je nešto što bode oči i smeta javnosti i primer da se ne sprovode mere štednje Branko Radun, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde