(KURIR TV) BOGDAN BOGDANOVIĆ: Imamo motiv više protiv Rusije!
Foto: FIBA

RUSIJA I SRBIJA U POLUFINALU

(KURIR TV) BOGDAN BOGDANOVIĆ: Imamo motiv više protiv Rusije!

Eurobasket -

Srpski košarkaški reprezentativac Bogdan Bogdanović rekao je da je njegova ekipa večerašnjim plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva ostvarila cilj i da će u predstojećoj utakmici protiv Rusije dati sve od sebe, pošto je to meč koji donosi medalju.

Specijalni izveštač iz Istanbula - Božidar Manojlović

"Ostvarili smo cilj koji smo zacrtali na početku priprema i sa svim tim povredama. Čestitam saigračima, ovo je izvanredna pobeda za nas", rekao je Bogdanović novinarima u Istanbulu.

Košarkaši Srbije plasirali su se večeras u polufinale Evropskog prvenstva pošto su pobedili Italiju sa 83:67.

"Pre prolaska grupne faze rekao sam da su te dve utakmice (osmina finala i četvrtfinale) najteže utakmice, jer ako izgubite idete kući, a ovako ulazimo u borbu za medalju", dodao je Bogdanović.

Srbija će u petak u polufinalu igrati protiv Rusije, koja je ranije danas pobedila Grčku sa 74:69.

Bogdanović je rekao da njegova ekipa može da unapredi igru, pre svega u odbrani, trčanju kontranapada, ali i da se smanji broj izgubljenih lopti.

"Imali smo u drugom poluvremenu par nezgodnih dodavanja. Treba da zaustavimo (Alekseja) Šveda koji igra izvanredan turnir. Znamo ih iz pripremnog perioda i iz grupe, imaju Švedova, Mozgova, to su iskusni igrači, izvanredni jedan na jedan, igraju timski. Od samog početka treba da udjemo agresivno i sa verom u pobedu. Izaći ćemo i borićemo se, to je utakmica za medalju", naveo je on.

Upitan o podatku da je Srbija pod vodjstvom selektora Aleksandra Đordjevića četiri puta igrala četvrtfinale nekog takmičenja i pobedila svaki put, Bogdanović je rekao da vera i hemija krase reprezentaciju.

"Stvarno volimo što smo ovde, svaki minut je dragocen, videli ste kako se borimo", rekao je košarkaš Sakramenta.

kurir.rs / Božidar Manojlović

foto: FIBA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track