NEKA SU SE TUKLI, SVAKA ČAST: Evo šta zamenik predsednika Dume kaže o sukobu Rusa i Engleza!
Foto: Reuters

Druga strana fudbala

NEKA SU SE TUKLI, SVAKA ČAST: Evo šta zamenik predsednika Dume kaže o sukobu Rusa i Engleza!

Francuska 2016 -

Igor Lebedev, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Rusije, dao je prilično neodgovorne izjave povodom tuče ruskih i engleskih huligana u Marseju.

“Ne vidim ništa loše u tome što su se navijači tukli – naprotiv, svaka čast momci, samo tako nastavite“, napisao je na Tviteru Lebedev, koji je zamenik predsednika ruske Dume.

https://twitter.com/Football__Tweet/status/742382114159611904"Ne razumem političare i zvaničnike koji kritikuju naše navijače – trebalo bi da ih branimo, a onda da raščistimo stvari kada oni dođu kući. Ono što se dogodilo u Francuskoj nije krivica navijača, već nesposobnost policije da obezbedi tako veliki događaj“, dodao je Lebedev na Tviteru.

U izjavi za sajt life.ru Lebedev je potvrdio svoje stanovište.

“U devet od deset slučajeva navijaču idu na utakmice da se tuku i to je normalno. Momci su branili čast zemlje i nisu dozvolili Englezima da skrnave našu otadžbinu. Trebalo bi da im oprostimo i da ih razumemo“, rekao je Lebedev i dodao:

“Naši navijači daleko su od najgorih i nije mi jasno zašto mnogi mediji žele da kažu da su naši navijači sramni. Treba da budu objektivni – da nije bilo provokacije engleskih navijača, malo je verovatno da bi bilo i takvog odgovora“.

Selektor i kapiten Engleske reprezentacije Roj Hodžson i Vejn Runi uputili su apel svojim navijačima da se klone nevolja, isto je učinio i FS Rusije, tužilac u Marseju Bris Roben rekao je da je 150 treniranih ruskih huligana došlo u taj grad samo da bi pravilo nerede, a UEFA je zapretila izbacivanjem obema reprezentacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track