BOLJI SMO: Radomir Antić i Ilija Petković veruju u pobedu protiv Velsa
Foto: Dado Đilas, FSS

Pada Vels

BOLJI SMO: Radomir Antić i Ilija Petković veruju u pobedu protiv Velsa

Fudbal -

Treneri pod kojima je srpski nacionalni tim poslednja dva puta učestvovao na SP smatraju da igrači selektora Muslina sutra pobeđuju

Eventualnom pobedom u sutrašnjem susretu protiv selekcije Velsa Srbija bi bila na dobrom putu da se posle osmogodišnje pauze ponovo nađe na završnom turniru Svetskog prvenstva!

„Orlovi“ predvođeni selektorom Slavoljubom Muslinom imaju priliku da pred punim tribinama stadiona „Rajko Mitić“ iz trke za odlazak na Mundijal izbace polufinalistu minulog Evropskog prvenstva.

Ovo je zicer

Velšani u Beograd stižu bez praktično pola tima. Pre svega, glavni hendikep za trenera Krisa Kolmana je izostanak prve zvezde Gareta Bejla, a zatim dolaze otkazi i suspenzije Tejlora, Kolinsa, Kinga, Dameta, Vilijamsa i Vudberna.

Prema mišljenju Ilije Petkovića i Radomira Antića, dva trenera pod čijim vođstvom se srpski nacionalni tim plasirao na Mundijal, ovaj zicer ne sme biti promašen.

- Mislim da ni selektor Kolman ne zna s kojim će timom igrati u Beogradu posle silnih problema, tako da je u ovom trenutku praktično nemoguće komentarisati na kom delu terena će određeni tim imati prednost. Naš plus svakako može da bude činjenica da su oni oslabljeni, da se meč igra na našem stadionu, ali bih ja na prvo mesto stavio odličnu atmosferu koju je stvorio selektor Muslin. Međutim, nikako ne treba da se opuštamo, već da maksimalno koncentrisano uđemo u ovaj meč - kaže Antić, dok Ilija Petković dodaje:

Nema stajanja

- Igramo na domaćem terenu i naravno da verujemo u pobedu. Vidim da Bejl hrabri svoje saigrače izjavama „dobiće i bez mene“, a ja kažem da bismo ih savladali i s njim i bez njega u ekipi. S njima imamo pozitivan skor, od tri meča smo dobili dva i jedan igrali nerešeno, pa sad ne smemo da stanemo. Utakmica se igra na stadionu Rajko Mitić sutra od 20.45.

Nerazumljivo

ANTIĆ: LOŠ KALENDAR

Prema rečima iskusnog Radomira Antića, utakmica protiv Velsa dolazi u nezgodno vreme, budući da su u gotovo celoj Evropi fudbalska prvenstva završena još pre mesec dana.

- Nikako ne treba smetnuti s uma da su nacionalna prvenstva završena još pre gotovo mesec dana i nije lako održavati formu, zbog čega mi nije jasno zašto se koristi ovakav kalendar takmičenja. Zbog svega toga sklon sam mišljenju da neće biti preterano lepa utakmica - kaže Antić.

VELS STIŽE BEZ POLA TIMA

ODBRANA - Nil Tejlor

- Pol Damet

- Džejms Kolins

SREDINA TERENA

- Endi King

- Džoni Vilijams

NAPAD

- Garet Bejl

- Ben Vudbern

Kurir/Konstantin Radulović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track