CRVENA ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE: Crveno-beli SLOMILI TSC za SEDMU UZASTOPNU titulu!
Foto: star sport

superliga srbije

CRVENA ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE: Crveno-beli SLOMILI TSC za SEDMU UZASTOPNU titulu!

Fudbal -

CRVENA ZVEZDA - TSC 2:1 (0:0)

1 / 6 Foto: Star sport

Fudbaleri Crvene zvezde su novi/stari šampioni Srbije. Izabranici Vladana Milojevića su savladali TSC rezultatom 2:1 (0:0) u 33. kolu Superlige Srbije i na taj način došli do nedostižnih 14 bodova prednosti (četiri kola pre kraja) u odnosu na Partizan. Ovo je 35. titula za Zvezdu, sedma uzastopna.

Što se meča sa TSC-om tiče, krenulo je mirno na obe strane po izuzetno teškom vremenu u Beogradu. Kiša je lila kao iz kabla, a obe ekipe su bile oprezne.

Zvezda je bila konkretniji rival u prvih 45 minuta, Hvang je pogađao prečku, ali se na odmor ipak otišlo bez golova.

Drugi deo igre nam je doneo mnogo više uzbuđenja i tri gola.

Zvezda je krunisala terensku inicijativu u 55. minut. Hvang je centrirao iz kornera, a Olajinka se samo "poklonio".

Radost domaćih je trajala pet minuta, a TSC je preko Milosavljevića iz prvog šuta u okvir gola došao do poravnanja.

Ipak, u 75. minutu Šerif Endiaj rešava dileme oko pobednika. Odlično je šutirao mladi Mimović, lopta je došla do Rodića, njegov udarac je zaustavio Ilić, a na odbitak je natrčao Šerif koji je uspeo da zatrese mrežu.

Mogao je rezultat do kraja da bude i još ubedljiviji, ali je fenomenalni Ilić bio na visini zadatka.

Sve u svemu, zaslužena pobeda domaćih i veliko slavlje može da počne.

Tok meča:

Drugo poluvreme:

Tri minuta nadoknade.

90. minut - Crvena zvezda je na pragu pobede i nove titule.

84. minut - Fenomenalna šansa za Kataija samo što je ušao na teren. Divna lopta Ivanića, ali na kraju bez realizacije. odlično je reagovao golman Ilić.

82. minut - Katai ulazi na teren, izlazi Endiaj.

75. minut - GOOOL, Endiaj se najbolje snašao u šesnaestercu nakon šuta Rodića i doneo prednost svom timu!

69. minut - Prva promena u Zvezdi i to dvostruka. Teren su napustili Stamenić i Kanga, dok su ušli Ivanić i Mimović.

67. minut - Dobra prilika za Spajića, šutirao je iz kaznenog prostora defanzivac crveno-belih ali neprecizno.

62. minut - Osokoljeni izjednačenjem, napali su fudbaleri TSC-a, Pantović je probio po desnom boku, ali na kraju bez veće opasnosti za Glazera. Pantović je ubrzo i izašao iz igre, a zamenio ga je bivši igrač Crvene zvezde Miloš Vulić.

60. minut - Milosavljević postiže GOL! Radost Crvene zvezde je trajala samo pet minuta. TSC je izjednačio iz prvog pravog šuta u okvir gola Glazera.

55. minut - GOOOl, Olajinka je zatresao mrežu. Odlično je centrirao Hvang iz novog kornera, a Piter Olajinka rutinski postiže pogodak.

53. minut - Odlična šansa za Zvezdu, Hvang je izveo korner, Spajić je zakačio loptu sa peterca, a ona je otišla tik preko prečke.

52. minut - Nakon Petrovića, pošuteo je i Stanić zbog gaženja Stamenića.

51. minut - Prva javna opomena na utakmici, žuti karton je zaradio Petrović.

48.minut - Opasan napad TSC-a, Ćirković je probio po levoj strani, pao je u šesnaestercu Zvezde, ali nema kaznenog udarca.

46. minut - Izmena u ekipi TSC-a , Stanić menja Jovanovića.

Prvo poluvreme:

45. minut - Sjajan šut Olajinke, ali brani Ilić. Nastavila je Zvezda sa pritiskom, ali nisu uspeli da postignu pogodak. POLUVREME

44. minut - Velika šansa za Zvezdu, Bukari je prošao po desnoj strani i šutirao u Ilića. U nastavku je Hvang fenomenalno šutirao i pogodio prečku.

37. minut - Najbolja prilika na meču. Hvang je izveo korner, Dragović je tukao odlično glavom, ali tik preko gola.

35. minut - Pritiska Crvena zvezda, Bukari je bio u šansi, ali i dalje bez promene rezultata.

29. minut - Najopasnija situacija pred golom Ilića, Olajinka se našao u gužvi na petercu, ali napadač crveno-belih nije uspeo da zahvati loptu na pavi način.

27. minut - TSC vreba iz kontre, Pantović je lepo protrčao, ali bez realizacije.

25. minut - Zvezda preti po boku. Ovog puta je Mijailović centrirao, lopta je došla do Rodića, a levi bek crveno-belih nije bio precizan.

22. minut - Preuzela je Zvezda terensku inicijativu, Rodić je centrirao, bila je velika gužva pred golom Ilića, ali na kraju ništa od svega. Ilić je ostao da leži, ukazala mu se lekarska pomoć, a sve je u redu sa čuvarom mreže TSC-a.

18. minut - Dobra prilika za Zvezdu, centrirao je Olajinka, a Endiaj je glavom čutirao nedovoljno precizno!

17. minut - Hvang je centrirao, Bukari zahvatio loptu glavom, ali bez opasnosti po gol gostiju. Jaka kiša pada u Beogradu, uslovi za igru su teški, tako da nije čudo što gledamo nešto slabiju utakmicu.

12. minut - Mirno je na Markani. Zvezda je pokušala preko Rodića, ali je dosuđena nedozvoljena pozicija.

6. minut - Ćirković je sjajno prošao po levoj strani, ubacio loptu u sredinu, a Rodić je otklonio opasnost. Prvi korner za TSC. Ćirković je centrirao, ali Endiaj otklanja opasnost.

5. minut - Igra se na sredini terena. Obe ekipe su oprezne na startu.

1. minut - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

Pre meča:

Superliga, 33. kolo

Crvena zvezda – TSC Sudija: M. Ilić Stadion: "Rajko Mitić"

Nakon poraza Partizana, Zvezdi je dovoljan remi sa TSC-om kako bi postala šampion!

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju TSC u okviru plej-ofa Superlige Srbije.

Utakmica počinje u 19.00 časova na stadionu "Rajko Mitić", a ukoliko se poklope sve kockice, Zvezda danas može da postane šampion.

KALKULACIJE ZA TITULU

Prvi scenario je da Zvezda pobedi TSC, a da Partizan ne pobedi Vojvodinu. Na taj način, tim Vladana Milojevića bi četiri kola pre kraja imao 13 ili 14 bodova više od drugoplasiranog

Drugi scenario je da Zvezda odigra nerešeno sa TSC-om, a da Partizan izgubi od Vojvodine i tako bi prednost iznosila 12 bodova. Četiri kola pre kraja, to bi takođe bilo dovoljno za titulu, jer je Zvezda ušla u plej-of na čelu tabele Superlige.

TSC ŽELI DRUGO MESTO

TSC ima za šta da se bori, Partizan im pre ove utakmice beži samo četiri boda na drugoj poziciji, a svaki pozitivan rezultat na Marakani bi ih približio mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Žarko Lazetić
foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Žarko Lazetić pred meč:

- Sigurno je da Zvezda ima izuzetan tim i da to pokazuje iz godine u godinu i teško je reći nešto novo o njihovom kvalitetu. Nedavno smo igrali protiv njih, jasno nam je koliko su opasni, ali mi planiramo da ostanemo svoji. Pokušaćemo da meč držimo pod kontrolom, iako smo svesni da je na Marakani to nemoguće svih devedeset minuta. Spremamo se za sve faze igre, poštujemo protivnika, ali ne plašimo se. Kao i uvek idemo na pobedu svesni da moramo biti još bolji nego protiv Partizana, a to će biti veliki izazov. Za nas je ovo velika utakmica iz koje ćemo pokušati da izvučemo najveći mogući benefit. Smatram da im je meč protiv nas bio jedan od boljih, što se tiče defanzive i intenziteta. Na utakmicama posle derbija i menjanja tima, nisu bili na svom nivou. Pažnju obraćam samo na duele u kojima su bili zaista dobri. Zvezda praktično ne gubi, pobeđuje dominantno i retko prima golove. To deluje 'da se smrzneš'. Pred prošli meč sam se šalio da ćemo parkirati dva autobusa ako treba, ali pošto to nije bilo dovoljno možda ćemo morati da uteramo i treći i tako probamo da pobedimo. Naravno imamo plan i strategiju, igrači znaju šta treba da rade i ostaje nam da to pokušamo da sprovedemo u delo. Ambijent i teren će kao i uvek biti dobri, tu su svi uslovi za vrhunsku utakmicu i videćemo kako će se završiti - rekao je trener TSC-a.

Vladan Milojević pred meč:

- Značilo bi nam da na Marakani bude što više navijača, kao i uvek. Nemam dilemu da će publika doći u velikom broju", počeo je Milojević i istakao da ne misli o titulu: "Ne razmišljam o tome. Gledam plej-of kao neko mini prvenstvo, jer tu je sedam utakmica sa najboljim timovima u Srbiji i 21 bod u igri. Ako gledamo to, TSC je ispred nas. Mi svakako želimo da budemo što bolji u svakoj utakmici do kraja sezone - rekao je Milojević

Vladan Milojević
foto: Starsport©

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track