BLOG UŽIVO, VIDEO: Subotić na pozajmici u Kelnu do kraja sezone
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Subotić na pozajmici u Kelnu do kraja sezone

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:45 - Francuska prvi finalista Svetskog prvenstvaRukometna reprezentacija Francuske plasirala se u finale Svetskog prvenstva čiji je domaćin, pošto je u polufinalu pobedila Sloveniju sa 31:25. Francuska je branilac titule i petostruki šampion, a večeras je protiv Slovenije vodila od početka do kraja meča. Slovenci su u nekoliko navrata prililazili na dva gola manjka, ali je domaćin sigurnom igrom čuvao prednost. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nedim Remili sa šest i Valenten Port sa pet golova. Sloveniju je predvodio Jure Dolenec sa pet golova. U drugom polufinalu u petak igraju Hrvatska i Norveška.

22:57 - Fenerbahče bolji od Galate, i dalje ima prednost nad ZvezdomKošarkaši Fenerbahčea pobedili su na svom terenu Galatasaraj sa 85:80 u 20. kolu Evrolige, i tako zadržali jedan trijumf prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu. Fener je peti na tabeli sa 13 pobeda, a Zvezda šesta sa 12. Crveno-beli su večeras kod kuće pobedili direktnog rivala Panatinaikos, koji je tako ostao na 11 pobeda i sada je sedmi. Baskonija je šesta i ona takodje ima 11 pobeda, ali i meč manje. Zvezda je u utorak pobedila Baskoniju u Vitoriji.Makabi je prekinuo seriju poraza, pošto je večeras kod kuće savladao Uniks sa 60:52, tako da sada te dve ekipe, Žalgiris i Bamberg imaju po sedam pobeda.

22:05 - Zvezda nastavila seriju pobedom nad PanatinaikosomKošarkaši Crvene zvezde ostvarili su sedmu uzastopnu pobedu u Evroligi, pošto su večeras u Beogradu savladali Panatinaikos sa 72:66 (20:14, 19:19, 18:23, 15:10), u 20. kolu takmičenja. Zvezdi je ovo bila 12. pobeda do sada, tako da je zadržala peto mesto na tabeli pobedom nad direktnim konkurentom, koji sada ima trijumf manje. Pobednički tim predvodio je Ognjen Kuzmić sa 10 poena i 14 skokova. Marko Simonović postigao je 13, a Luka Mitrović 11 poena. Stefan Jović završio je meč sa sedam poena, osam asistencija i pet skokova. Najefikasniji u Panatinaikosu bio je Keni Gabrijel sa 23 poena.

Više o utakmici pročitajte OVDE

21:43 - UEFA predstavila Ligu nacijaEvropska fudbalska unija (UEFA) predstavila je novo reprezentativno takmičenje - Ligu nacija, koje će prvi put biti održano 2018. godine, a učestvovaće svih 55 nacionalnih selekcija evropskih zemalja. Kako je objašnjeno, reprezentacije će biti podelje u četiri kvalitetna razreda, a rangiranje će biti urađeno na osnovu ovogodišnje novembarske rang liste UEFA. U okviru svakog kvalitetnog razreda ekipe će žrebom biti ravrstane u četiri grupe od po četiri, ili tri tima. U prvom kvalitetnom razredu biće 12 nacionalnih selekcija, podeljenih u četiri grupe od po tri tima. Pobednici grupa boriće se za titlu na završnom turniru, koji će biti održan 2019. godine. Predviđeno je da najbolje selekcije iz drugog, trećeg i četrvrtog kvalitetnog razreda pređu u viši rang, a najlošije iz prvog, drugog i trećeg u niži. Dodatni motiv je odluka da četiri reprezentacije iz Lige nacija stiču pravo učešća na šampionatu Evrope, a šansu da to ostvare imaće ekipe iz svih kvalitetnih razreda. U razigravanju za četiri mesta koja vode na EURO učestvovaće 16 timova, po četiri iz svakog kvalitetnog razreda. Drugim rečima, to pravo stiču pobednici svih grupa. Da bi se povećalo interesovanje, odlučeno je da će plasman na prvenstvo Evrope kroz Ligu nacija obezbediti po jedna ekipa iz svakog kvalitetnog razreda. To znači da će se u polufinalu i finalu plej ofa sastati samo timovi iz istog kvalitetnog razreda i ko uspešno prebrodi obe prepreke ići će na EURO.Utakmice u grupnoj fazi takmičenja u Ligi nacija igraće se u reprezentativnim terminima u septembru, oktobru i novembru. Svaka reprezentacija bi jednu utakmicu igrala u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, a drugu u Ligi nacija. Evropsko prvenstvo 2020. održaće se čak u 13 država, da bi se obeležila 60. godišnjica od prvog šampionata Evrope. Utakmice će se igrati u Bakuu, Briselu, Kopenhagenu, Minhenu, Budimpešti, Dablinu, Rimu, Amsterdamu, Bukureštu, Sankt Peterburgu, Glazgovu i Bilbau. Polufinale i finale biće na Vembliju.

21:17 - Povratak Krasića u FK VoždovacNakon dolaska Duronjića i Markovića, te obnavljanja ugovora sa Putinčaninom, Popovićem, Petrovićem i Ivkovićem, novi član "Zmajeva" je postao i povratnik Ognjen Krasić, koji će već sutra biti u avionu za Antaliju. U sezoni 2015/2016 je već nastupao za Voždovac i dobro poznaje ovaj tim i igrače. Dolazi iz uzbekistanskog Nasafa, a igrao je i za Tobol i Taraz iz Kazahstana, karijeru je započeo u mlađim kategorijama Vojvodine. 2013. godine je bio najbolji asistent Premijer lige Kazahstana. Krasić je rođen 08.04.1988. i igra na poziciji krilnog napadača.Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

20:20 - Beloruski dizač tegova suspendovan na četiri godineBeloruski dizač tegova Stanislav Čadovič suspendovan je na četiri godine jer je zamenio urin u doping uzorku. Čadovič je bio jedan od glavnih kandidata za medalju na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u kategoriji do 62 kilograma, ali se neposredno pred Igre povukao sa tog takmičenja bez objašnjenja.Medjunarodna federacija dizanja tegova (IWF) saopštila je danas da je Čadovič proglašen krivim jer je pokušao da lažira doping test. Suspenzija Čadoviču će se računati retroaktivno, od 29. jula 2016. godine. Belorusija se suočava sa jednogodišnjom suspenzijom iz medjunarodnih takmičenja, pošto je nekolicina njenih dizača tegova bila pozitivna na ponovljenim testiranjima doping uzoraka sa Igara u Pekingu 2008. i Londonu četiri dana kasnije.

19:26 - Kron Deli ponovo operisanFudbaler Sevilje Majkl Kron Deli odsustvovaće nekoliko meseci sa terena pošto je podvrgnut operaciji kolena, drugoj za samo devet meseci. Kron Deli se nije osećao dobro na treninzima tokom nedelje, a pregledi su pokazali da je reč o povredi desnog kolena. Danski fudbaler je aprila 2016. godine povredio levo koleno u utakmici polufinala Lige Evropa protiv Šahtjora. On je ušao u poslednju fazu rehabilitacije kada je povredio drugo, desno koleno. Sevilja je navela da je Kron Deli operisan danas u Madridu i da će vreme oporavka zavisiti od toga kako će koleno reagovati u narednim danima. Kron Deli je u Sevilju došao juna 2015. godine iz Selte.

Majkl Kron Deli, foto: Reuters
Majkl Kron Deli, foto: Reuters

18:49 - Eto ostaje u Antaliji, našalio se sa dresom AmkaraNekadašnji golgeter Barselone i Intera Samjuel Eto ipak neće preći iz Antalije u Amkar, pošto je fotografija u dresu ruskog tima napravljena kako bi se samo našalio. Svojevremeno jedan od najboljih napadača sveta slikao se sa dresom Amkara sa brojem 36 u društvu trenera Gadžija Gadžijeva, što je objavio i klub iz Perma, ali je kasnije saopšteno da je sve bila samo šala dvojice prijatelja. "Eto je naš prijatelj, posebno sa Gadžijevim i tako se i tumači fotografija. Moram da kažem da ne dolazi u Amkar, bar ne sada", rekao je direktor Amkara Igor Rezvukin za ruske medije. Eto je sa Gadžijevim sarađivao u ruskom Anžiju, iz kojeg je otišao pre tri i po godine kada se raspao ambiciozni projekat kluba iz Mahačkale. Eto je trenutno kapiten Antalije, a tokom bogate karijere nosio je dresove madridskog Reala, Majorke, Čelsija, Evertona i drugih, ali i osvojio je tri Lige šampiona - dve sa Barselonom i jednu sa Interom. Najbolji je strelac u istoriji reprezentacije Kameruna sa 56 golova na 118 nastupa.

Samjuel Eto, Foto: AP
Samjuel Eto, Foto: AP

18:10 - Ćavi ostaje u Kataru i posle letaJedan od najboljih vezista sveta u protekloj deceniji Ćavi Ernandez produžio je ugovor sa Al Sadom do leta 2018. godine, objavio je katarski klub. Nekadašnji as Barselone odlučio je da godinu dana duže ostane u Al Sadu, uz platu od 10 miliona evra po sezoni. Ćavi, koji uskoro proslavlja 37. rođendan, već drugu sezonu igra u Kataru, u koji je došao iz matične Barselone samo nekoliko dana posle osvajanja Lige šampiona i pobede protiv Juventusa (3:1) u finalu. On je u Barseloni proveo ukupno 24 godine i osvojio sve što se moglo osvojiti, među kojima je osam trofeja španske Primere i četiri Lige šampiona. Ništa manje uspeha nije imao sa reprezentacijom Španije jer je dao veliki doprinos u pohodu na dve titule prvaka Evrope i jedne sveta.

Ćavi Ernandez, foto: Fonet AP
Ćavi Ernandez, foto: Fonet AP

17:44 - Adrijan Ramos na pozajmici u GranadiKolumbijski napadač Adrijan Ramos igraće do kraja sezone na pozajmici u Granadi, saopštila je Borusija iz Dortmunda. Ramos će na kraju ove sezone preći u kineski Gongking Lafin, čiji su vlasnici i vlasnici Granade."Kada je izrazio želju da napusti klub i predje u Kinu, odlučili smo se da mu ispunimo želju. Zahvalni smo Ramosu na svemu što je uradio u prethodne dve i po godine, želimo njemu i njegovoj porodici sve najbolje u Španiji i Kini", rekao je sportski direktor Borusije Mihael Cork. Ramos je za dve i po sezone koliko je bio u Borusiji odigrao 52 meča u Bundesligi i postigao 13 golova.

17:17 - Novi Pazar domaćin završnice Kupa Srbije za odbojkašeOdbojkaški klub Novi Pazar biće 25. i 26. februara domaćin finalnog turnira Kupa Srbije, a u polufinalu će za rivala imati branioca trofeja Crvenu zvezdu, odlučeno je danas žrebom u Odbojkaškom savezu Srbije u Beogradu. U drugom polufinalu sastaće se Vojvodina i Kosovska Mitrovica, koja je jedini prvoligaš medju četiri najbolja tima u ovom takmičenju. "Kandidat za tehničkog organizatora bila je i novosadska Vojvodina, pa je na kraju odlučio žreb. Ovo je velika čast za naš klub, ali i obaveza. Obećavamo spektakl, dobru odbojku i pune tribine", rekao je predsednik Novopazaraca Ervin Ćorović. Novi Pazar je treći put u završnici najmasovnijeg takmičenja, a domaćin finalnog turnira bio je i 2013. godine. "Uvek smo u polufinalu išli na Crvenu zvezdu, tako je i sada. Dobili smo možda i najtežeg rivala, dva puta smo gubili, ali sada smo domaćini sa idejom da budemo i osvajači Kupa Srbije. Biće teško, favorita nema, a potajno se nadamo trijumfu", naveo je Ćorović. Satnica finalnog turnira Kupa Srbije biće naknadno objavljena.

17:01 - Bundesligaški klubovi ostvarili prihod veći od tri milijarde evraEkonomska snaga Bundeslige nastavila je da raste, pošto je 18 klubova najjače nemačke lige premašilo tri milijarde evra prihoda u 2016. godini, rekao je danas direktor Bundeslige Kristijan Zajfert. Ukupan prihod klubova za sezonu 2015/16. bio je 3,24 milijarde evra, što je 23,7 odsto više u odnosu na prethodnu sezonu. Uz to je 13 od 18 klubova Bundeslige ostvarilo prihod veći od po 100 miliona evra, rekao je Zajfert predstavljajući godišnji izveštaj Bundeslige u Frankfurtu. Bundesligaški klubovi su ostvarili 206,2 miliona evra profita, što je najbolji rezultat lige u istoriji. Klubovi iz Druge lige su ostvarili prihod od 608,3 miliona evra, što je povećanje za 20,6 odsto u odnosu na prethodnu sezonu. Od 36 klubova u obe lige bar 34 su profatibilna, dok se to ne zna za Bajer Leverkuzen i Volfsburg jer oni ne objavljuju svoje poslovne rezultate.

16:51 - Dejvis kup u Nišu: Ulaznice za singl mečeve rasprodateKompleti ulaznica i sve pojedinačne karte za prvi i treći dan Dejvis kup meča izme]u teniskih reprezentacija Srbije i Rusije u Nišu su rasprodate. Prema rečima zaposlenih u toj kompaniji, ostalo je još malo karata za drugi dan takmičenja kada je na programu meč u dublu. Mečevi prvog kola Dejvis kupa izmedju Srbije i Rusije igraće se od 3. do 5. februara u niškoj dvorani Čair, a prodaja karata krenula je 19. januara. U DD Tiketsu su naveli da je interesovanje za kupovinu ulaznica drastično poraslo nakon što je Novak Djoković potvrdio da će igrati u Nišu."Nakon njegove potvrde sve karte su prodate maltene za dva dana", kazali su u DD Tiketsu. U toj kompaniji su dodali da preostale karte za meč u dublu ne mogu da kupe preko sajta već isključivo u ovlašćenim prodavnicama firme "Vin vin" (WinWin). Ulaznica za meč dublova košta 400 dinara. Paketi ulaznica za sva tri dana takmičenja prodavali su se po ceni od 1.650 dinara, a ulaznice za prvi i treći dan takmičenja koštale su 700 dinara.16:16 - Lopez četvrti trener Palerma ove sezoneItalijanski prvoligaš Palermo imenovao je Urugvajca Dijega Lopeza za četvrtog trenera ove sezone, saopšteno je na sajtu kluba. Lopez je nasledio Eugenija Korinija, koji je napustio klupu Sicilijanaca zbog slabih rezultata posle nepuna dva meseca. Kontroverzni predsednik Palerma Maurisio Zamparini prethodno je otpustio Davidea Balardinija i Roberta De Zerbija, a sada je ukazao dugoročno poverenje Lopezu jer je ugovor potpisan do leta 2018. godine. Lopez nije radio od maja 2015. godine kada je otpušten iz Bolonje, a vodio je još samo Kaljari. Fudbaleri Palerma nalaze se na pretposlednjem 19. mestu na tabeli italijanskog prvenstva sa 10 bodova.15:23 - Teniser Hamad Međedović četvrtfinalista u TarbuTeniser Srbije Hamad Međedović plasirao se u četvrtfinale turnira za dečake do 14 godina u francuskom Tarbu, pošto je danas savladao Maksa Kjašnjikovskog iz Poljske sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7(7) i 7:6(3). Međedović (13), koji je postavljen za trećeg nosioca, za ulazak u polufinale igraće protiv desetog favorita Derika Čena iz Velike Britanije. Čen je među osam najboljih stigao posle pobede nad šestim nosiocem Martinom Damom iz Sjedinjenih Američkih Država, koji se predao pri vođstvu Britanca od 6:1 i 4:1. Turniru u Tarbu, sa 64 igrača u glavnom žrebu, nezvanični je šampionat sveta za tenisere i teniserke mlađe od 14 godina. Pobednici tog takmičenja, između ostalih, ranije su bili i Rafael Nadal, Rišar Gaske, Huan Karlos Ferero, Majkl Čeng i Ričard Krajiček u muškoj, odnosno Dinara Safina, Kim Klajsters, Ana Kurnjikova, Martina Hingis i Anke Huber u ženskoj konkurenciji.Od igrača i igračica iz Srbije, Tarb su osvajali Vojislava Lukić 2001. i Nikola Milojević 2009. godine.14:59 - Još jedan apel Zvezde pred meč sa PanatinaikosomKošarkaški klub Crvena zvezda još jednom je apelovao na svoje navijače da na današnjoj utakmici protiv Panatinaikosa u Evroligi svoj tim bodre sportski i da ništa ne bacaju na teren. Utakmica između Zvezde i Panatinaikosa igra se danas od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić". Zvezda je apelovala na svoje pristalice da dođu znatno ranije u dvoranu i da ne nose kovani novac, upaljače jer će im biti oduzimani na ulazima. "Klub još jednom moli sve da bez obzira na dešavanja na utakmici, bodre svoj tim, i ne ubacuju nikakve predmete u teren, jer su takvi ispadi naneli štetu klubu u vidu kazni koje iznose više desetina hiljada evra", navodi se u saopštenju. Zvezda je apelovala na navijače da ne da ne stoje na prolazima (stepeništima) i na ulazima u dvoranu, kao i da o ni koji nemaju ulaznicu ne dolaze do hale, jer im obezbeđenje i policija neće dozvoliti pristup dvorani "Aleksandar Nikolić". Crveno-beli su podsetili i da se, prema pravilima Evrolige, ulazak bilo koga na teren nakon utakmice, a ko se ne vodi kao službeno lice, kažnjava se novčano, kao i da je klub poslednju takvu kaznu platio posle utakmice s Fenerbahčeom. "Zato još jednom podsećamo, da svaki bilo kakav prekršaj u budućnosti, može Zvezdi doneti igranje utakmice bez prisustva publike i do novih novčanih kazni klubu", navodi se u saopštenju.14:43 - Danilo Pereira ostaje u Portu do 2022.Fudbaler Porta Danilo Pereira produžio je ugovor s Portom do leta 2022. godine, saopštio je danas taj portugalski klub. Porto je naveo da novi ugovor portugalskog reprezentativca sadrži otkupnu klauzulu od 60 miliona evra. Danilo Pereira je u Porto došao 2015. godine iz Maritima i do sada je za taj klub odigrao 71 utakmicu i postigao osam golova.On je za reprezentaciju Portugala do sada odigrao 17 utakmica.

14:31 - Voždovac obnovio ugovore sa četvoricom igračaFudbaleri Voždovca Saša Ivković, Zoran Popović, Marko Putinčanin i Todor Petrović obnovili su danas ugovore sa tim klubom. Njima su, kako se navodi u saopštenju Voždovca, dosadašnji ugovori isticali za šest meseci. "Dogovori su lako postignuti i na obostrano zadovoljstvo nastavljena je saradnja sa četvoricom prvotimaca. Zadovoljni smo što smo obnovili ugovore sa ovim momcima, jer su svojim igrama i ponašanjem kako na terenu, tako i van pokazali da poštuju klub i da veruju u njega, a mi verujemo u njih", rekao je generalni direktor Voždovca Goran Grkinić.

14:11 - Norvežani žele medalju na SPRukometaš Norveške Sander Sagosen rekao je da je njegova reprezentacija zaslužila da osvoji medalju na Svetskom prvenstvu, prvu medalju na nekom velikom takmičenju. "Igramo sjajno na ovom prvenstvu i zaslužili smo medalju. Na Evropskom prvenstvu smo ostali kratki, medjutim, verujem da ovog puta možemo do odličja", rekao je Sagosen. Rukometna reprezentacija Norveške u polufinalu šampionata sveta u Francuskoj igra protiv Hrvatske. Taj duel je na programu sutra od 20.45. Rukometaši Norveške na velikim takmičenjima do sada nisu uspeli da osvoje medalju. Njihov najbolji rezultat na svetskim prvenstvima je šesto mesto 1958. godine. Na evropskim prvenstvima su najdalje dogurali u Poljskoj prošle godine osvojivši četvrto mesto, dok su na OI nastupili samo jednom, davne 1972. godine i tada su osvojili deveto mesto. Za razliku od rukometaša, norveške rukometašice su osvojile šest olimpijskim medalja, po dva zlata, srebra i bronze, tri puta su bile svetske, a sedam puta evropske prvakinje. "Imamo veliki motiv, želimo da postanemo prva muška ekipa koja je osvojila medalju za Norvešku" dodao je Sagosen.

13:54 - Neven Subotić na pozajmici u KelnuNekadašnji srpski fudbalski reprezentativac Neven Subotić definitivno napušta Borusiju iz Dortmunda i do kraja sezone igraće u Kelnu, saopštio je nemački Bundesligaš. Kako se navodi, Subotić će igrati u Kelnu kao pozajmljen igrač, a klub će na leto imati mogućnost da na leto otkupi ugovor donedavno jednog od najboljih defanzivaca Bundeslige. Subotić je propustio prvi deo sezone zbog operacije rebara, prethodno je imao problema sa kolenom i sada će pokušati da se vrati u nekadasnju formu. Ovaj 29-godišnji fudbaler nosio je dres Dortmunda od 2008. godine kada je stigao iz Majnca i osvojio je dve titule u Bundesligi, dva Superkupa i Kup, a igrao je i finale Lige sampiona. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 36 utakmica i postigao dva gola, pre nego što je u oktobru 2012. godine odlučio da se povuče iz državnog tima. U Kelnu će nositi dres sa brojem dva.

13:21 - Ivanović na pragu prelaska u Zenit?Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović napustiće Čelsi do kraja januara i preseliće se u Zenit iz Sankt Peterburga. Kako se navodi, Ivanović je na pragu povratka iz Rusiju gde je igrao za Lokomotivu iz Moskve, pre nego što je 2008. godine stigao u London. On bi trebalo da potpiše troipogodišnji ugovor i prakitčno završi karijeru u Zenitu, a Čelsi će mu se za sve što je učinio za klub zahvaliti tako što će ga pustiti bez obeštećenja. Za Ivanovića su interesovanje pokazivali i Vest Hem, Kristal Palas i Everton.

13:01 - Federer u finalu Australijan openaŠvajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio sunarodnika, četvrtog tenisera sveta Stena Vavrinku posle pet setova, 7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3. Federer, 17. teniser sveta, pobedio je za tri sata i četiri minuta i u 35. godina postao je najstariji teniser koji se plasirao u finale jednog grend slem turnira još od Kena Rozvela, koji je 1974. godine u 39. godini igrao za trofej Ju Es opena. Federer se plasirao u finale Australijan opena prvi put od 2010. godine, kada je i osvojio svoju poslednju, četvrtu titulu na tom turniru. On je poslednji trofej na grend slem turniru osvojio 2012. godine na Vimbldonu. Federer će u finalu igrati protiv pobednika sutrašnjeg meča Španca Rafaela Nadala i Grigora Dimitrova iz Bugarske.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

12:50 - Milevski: Grupa ne izgleda atraktivno, ali su protivnici jaki i kvalitetniSelektor mlade fudbalske reprezentacije Makedonije Blagoja Milevski ocenio je da je ta selekcija dobila jake i kvalitetne protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019, iako grupa na prvi pogled ne deluje atraktivno. "Srbija je naš rival na (ovogodišnjem) Evropskom prvenstvu u Poljskoj, Austrija je igrala baraž sa Španijom za ulazak na taj šampionat i Rusija koja je zaista kvalitetna. U svakom slučaju dobili smo grupu za novo nadigravanje sa jakim evropskim reprezentacijama. Naš cilj će biti potvrda kvaliteta iz prethodnog ciklusa i konkurentnost na terenu sa svakim protivnikom", rekao je Milevski za sajt Fudbalskog saveza Makedonije posle današnjeg žreba u Nionu. Prema rečima Milevskog, stručni štab selekcije Makedonije do 21 godine će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. u Italiji "graditi kompetno novu reprezentaciju, sa kojom će ići korak po korak, kao i kroz prethodne kvalifikacije", u kojima se plasirala na ovogodišnje prvenstvo u Poljskoj. U Grupi 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine, osim Makedonije igraće Srbija, Austrija, Rusija, Jermenija i Gibraltar. Kvalifikacioni ciklus počinje 20. marta ove godine, a završava u oktobru naredne godine. Selekcija Srbije, zajedno sa Portugalijom i Španijom su rivali Makedonije u Grupi B na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Poljskoj, koje će biti održano u junu.12:25 - Subotić napušta Dortmund i prelazi u KelnNekadašnji srpski fudbalski reprezentativac Neven Subotić definitivno napušta Borusiju iz Dortmunda i do kraja sezone igraće u Kelnu. Kako se navodi, Subotić će posle današnjih lekarskih pregleda potpisati ugovor o pozajmici, a na leto će Keln imati mogućnost da otkupi ugovor donedavno jednog od najboljih defanzivaca Bundeslige. Subotić je propustio prvi deo sezone zbog operacije rebara, prethodno je imao problema sa kolenom i sada će pokušati da se vrati u nekadasnju formu. Ovaj 29-godišnji fudbaler nosio je dres Dortmunda od 2008. godine kada je stigao iz Majnca i osvojio je dve titule u Bundesligi, dva Superkupa i Kup, a igrao je i finale Lige sampiona. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 36 utakmica i postigao dva gola, pre nego što je u oktobru 2012. godine odlucio da se povuče iz državnog tima.

12:03 - Venger prihvata optužbu za nedolično ponašanjeTrener Arsenala Arsen Venger rekao je da će prihvatiti optužbu Fudbalskog saveza Engleske (FA) za nedolično ponašanje na pvenstvenoj utakmici protiv Barnlija. Arsenal je u nedelju pobedio Barnli sa 2:1, a Venger je isključen u završnici utakmice pošto je vređao i gurao četvrtog sudiju Entonija Tejlora. On je bio ljut jer je u trećem minutu nadoknade vremena dosuđen penal za Barnli, koji je posle toga izjednačio na 1:1. Venger je trebalo da ode na tribine, ali je ostao u tunelu i odbio da se pomeri odatle, jer je želeo da odgleda utakmicu do kraja. Četvrti sudija mu je rekao da mora da se pomeri, posle čega ga je Venger gurnuo. Venger se izvinio i zatražio saslušanje u Savezu. "Rekao sam šta sam imao, a ostalo će biti diskretnije. Ne znam da li ću ni koliko ću biti kažnjen. Jedino što mogu da kažem je da sam bio iznenađen isključenjem, a posle toga sam otišao u tunel, gde je i trebalo da budem. Već sam rekao da ću prihvatiti optužbu FA i nemam mnogo šta da dodam. Dovoljno sam odrastao da stanem iza svojih postupaka", rekao je Venger.11:30 - Braća Brajan u finalu Australijan openaAmerički teniseri braća Majk i Bob Brajan plasirali su se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto su pobedili Špance Pabla Karena Bustu i Giljerma Garsiju Lopesa posle dva seta, 7:6, 6:3. Blizanci Brajan (38) će igrati za sedmu titulu na Australijan openu, pokušaće da osvoje 17. grend slem trofej u dublu i izjednače rekord Džona Njukomba. Oni će u finalu igrati protiv australijsko-finskog para Džona Pirsa i Henrija Kontinena, koji su pobedili domaće tenisere Marka Polmansa i Endrua Vajtingtona sa 6:4, 6:4. Brajani su po broju grend slem titula u dublu, 16, izjednačeni sa Australijancima Todom Vudbridžom i Rojem Emersonom. U finalu ženskih dublova igraće američko-češki par Betani Matek-Sends i Lucija Šafarova protiv 12. nosilaca, češko-kineskog para Andree Hlavackove i Šuaj Peng.11:00 - Kavsi odbili da trejduju Lava za Karmela Entonija!Košarkaši Njujork Niksa ponudili su Klivlend Kavalirsima Karmela Entonija u zamenu za Kevina Lava, ali je šampion NBA lige odbio ovu ponudu. Entoni ove sezone prosečno beleži 22,7 poena uz 6,1 skokova i 3,1 asistencija, dok Lav igra sezonu karijere u dresu Kavsa sa 20,5 pena i 11 skokova po meču. Međutim, bilo je teško očekivati da će se Kavsi odreći Lava s kojim su osvojili titulu dok je bio u daleko slabijoj formi, a trenutno igra bolje od starijeg Entonija, koji prvi put posle osam godina neće biti starter na Ol-staru.10:20 - Mladi fudbaleri Srbije protiv Austrije, Rusije i Makedonije u kvalifikacijama za EP 2019Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igraće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Italiji 2019. godine u Grupi 7 protiv Austrije, Rusije, Makedonije, Jermenije i Gibraltara, odlučeno je danas žrebom u Nionu. Fudbaleri Srbije bili su povlašćeni na žrebu, u prvom šeširu, zahvaljujući dobrom rezultatima u prethodnim kvalifikacionim ciklusima. Devet prvoplasiranih ekipa izboriće direktan plasman na Evropskom prvenstvo, a četiri najbolje drugoplasirane selekcije igraće u baražu. Reprezentacija Italije kao domaćin turnira neće igrati u kvalifikacijama. Potencijalni termini za odigravanje utakmica su mart, jun, septembar, oktobar i novembar ove godine, kao i mart, septembar i oktobar 2018. godine. Utakmice baraža igraće se u novembru naredne godine.

09:50 - Serena Vilijams: Venus je moj najteži protivnikDruga teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams rekla je da je u finalu Ovorenog prvenstva Australije u Melburnu čeka najteži protivnik, njena starija sestra Venus. Serena Vilijams u Melburnu pokušava da pretekne Štefi Graf i osvoji 23. grend slem titulu, što bi bio rekord u Open eri. Ona je u polufinalu bez većih problema pobedila Mirjanu Lučić-Baroni sa 6:2, 6:1, dok je njena starija sestra pobedila Koko Vandevej sa 6:7, 6:2, 6:3. "Venus je moj najteži protivnik, niko me nije pobedio toliko puta koliko je Venus. Prošla je mnogo toga, ja sam prošla mnogo... Sjajno je što joj dobro ide. Radujem se tom duelu. Šta god da se dogodi mi ćemo pobediti. Jedna Vilijams će osvojiti trofej", rekla je Serena Vilijams. Ona nije mnogo gledala prvo polufinale, ali je znala rezultat kada je počinjala svoj meč. "Veoma sam ponosna na Venus, ona je prava inspiracija, moja starija sestra. Ona je moj svet i moj život, ona mi znači sve. Mnogo sam srećna zbog nje. U finalu smo i naš najveći san se ostvario", rekla je 35-godišnja Serena. To će biti prvo finale sestara Vilijams na Australijan openu posle 2003. godine, kada je pobedila Serena. "Svako ima svoj trenutak pod suncem. Možda je moj otišao na neko vreme, ali sada bih želela da se nastavi. Nemam šta drugo da radim, pa želim da nastavim", rekla je 36-godišnja Venus Vilijams.

09:25 - Fudbaleri Brazila i Kolumbije sakupili 350.000 evra za ŠapekoenseFudbaleri Brazila pobedili su selekciju Kolumbije 1:0 u prijateljskom meču odigranom u Rio de Žaneiru, a sav novac je namenjen porodicama poginulih igrača i članova stručnog štaba Šapekoensea. Lokalni mediji navode da je sa ovog meča prikupljeno 350.000 evra. Jedini gol na utakmici postigao je Dudu u 47. minutu. Specijalni gosti na utakmici bili su fudbaleri Šapekoensea, koji su preživeli avionsku nesreću. Brazilski klub doživeo je veliku tragediju kada se 28. novembra 2016. u Kolumbiji srušio avion sa većinom njegovih fudbalera, stručnim štabom, čelnicima kluba i novinarima, na putu ka Medeljinu, gde je Šapekoense trebalo da igra protiv Atletiko Nasionala, prvu utakmicu finala Kupa Sudamerikana. U nesreći je poginula 71 osoba, a šest je preživelo, od kojih trojica fudbalera.

09:00 - Sakramento pobedio KlivlendKošarkaši Sakramenta pobedili su noćas posle produžetka Klivlend sa 116:112 i naneli mu šesti poraz u poslednjih osam utakmica u NBA ligi. Pobedu Kingsima doneo je Aron Aflalo "trojkom" 17,3 sekunde pre kraja produžetka. On je utakmicu završio sa 14 poena, dok je najefikasniji u pobedničkom timu bio Demarkus Kazins sa 28 poena, 11 skokova i devet asistencija. Daren Kolison dodao je 23 poena. U ekipi aktuelnog šampiona najbolji je bio Lebron Džejms sa 24 poena, 13 skokova i 11 asistencija, što je bio njegov drugi uzastopni "tripl dabl". U ostalim noćašnjim utakmicama postignuti su sledeći rezultati: Boston - Hjuston 120:109, Bruklin - Majami 106:109, Čikago - Atlanta 114:119, Memfis - Toronto 101:99, Milvoki - Filadelfija 109:114, Golden Stejt - Šarlot 113:102, Nju Orleans - Oklahoma 105:114, Dalas - Njujork 103:95 i Portland - LA Lejkers 105:98.

08:20 - I Serena Vilijams u finalu AOAmeričke teniserke sestre Serena i Venus Vilijams plasirale su se u finale Otvorenog prvenstva Australije u u Melburnu u konkurenciji singlova. Druga teniserka sveta Serena Vilijams je za 50 minuta pobedila 79. na WTA listi Mirjanu Lučić-Baroni sa 6:2, 6:1. To je bilo "najstarije" polufinale nekog grend slem turnira u Open eri, pošto američka teniserka ima 35 godina, a hrvatska teniserka je godinu dana mladja. Venus Vilijams, 17. teniserka sveta, pobedila je sunarodnicu Koko Vandevej, 35. na WTA listi, posle tri seta, 6:7, 6:2, 6:3. Serena i Venus Vilijams su do sada jednom igrale u finalu Australijan opena, 2003. godine, kada je pobedila mladja sestra, Serena. Ona pokušava da osvoji rekordnu 23. grend slem titulu, a svoju sedmu u Melburnu.

08:00 - Vavrinkin trener: Rodžer je favorit protiv StenaMagnus Norman, trener Stana Vavrinke, rekao je da je Rodžer Federer favorit polufinalu Australijan opena. "Ako pogledate meč koji je igrao protiv Keija Nišikorija u četvrtoj rundi, kao i one prethodne, jasno je da je Rodžer favorit", rekao je Norman i nastavio: "Rodžer je Rodžer, bez obzira što je na 17. mestu ATP liste. Kada odigra kao protiv Nišikorija osećate da to nije mesto na kojem bi trebalo da bude. Kretanje mu je tu, kao u najboljim danima". Međutim, on veruje da ni Vavrinka nije bez šansi. "Vavrinka nije pokazao maksimum na turniru. To je sigurno njegova prednost", naveo je Norman. U drugom polufinalu se sastaju Rafael Nadal i Grigor Dimitrov.07:40 - Venus Vilijams u finalu Australijan openaAmerička teniserka Venus Vilijams plasirala se u finale Australijan opena. Amerikanka je u polufinalu pobedila zemljakinju Koko Vandevej 2:1, po setovima 6:7, 6:2, 6:3. Venus će u finalu igrati sa pobednicom meča Serena Vilijams - Mirjana Lučić-Baroni.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track