"PREKLINJALI SMO GA DA TO NE URADI" Ovo o Jokiću NIKO NIJE ZNAO, ispričao je saigrač iz šampionske sazone: Ustaje u pet ujutru...
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

OTKRIĆE

"PREKLINJALI SMO GA DA TO NE URADI" Ovo o Jokiću NIKO NIJE ZNAO, ispričao je saigrač iz šampionske sazone: Ustaje u pet ujutru...

Košarka -

Iskusni američki košarkaš Džef Grin (37) igrao je tokom svoje bogate karijere u NBA ligi sa čak osam osvajača MVP nagrade, međutim samo je sa Nikolom Jokićem uspeo da osvoji šampionski prsten, prošle godine u Denveru.

To sa njim nisu uspeli Lebron Džejms, Kevin Durent, Džejms Harden, Kevin Garnet, Derik Rouz, Šekil O'Nil i Rasel Vestbruk, pa možda otud i ne čude tolike Grinove pohvale na račun srpskog asa.

"Olakšao mi je igru... Imao sam 37 godina, video da ne mogu da igram izolaciju i jedan na jedan, tako da mi je Jokić baš tada pomogao - uvek bi me pronašao nekako. Tako je sa svima u Denveru i sada. Nisam mnogo morao da radim za poene, samo bi mi Jokić rekao gde da budem i našao bi me. Spolja ne vidite koliko je košarkaški inteligentan, kako je usporio igru i kontrolisao je kako želi. Učinio je igru lakšom za sve nas", ispričao je Džef Grin u podkastu "Run It Back", gde je želeo da svima približi zašto je Somborac zapravo pravi MVP.

Jokić i Grin
Jokić i Grinfoto: EZRA SHAW / Getty images / Profimedia

Autori emisije upitali su Džefa Grina da ispriča jednu stvar o Jokiću koju niko ne zna, na šta se odmah nasmejao i odlučio da im otkrije da Jokićeva ljubav prema konjima nije nikakva priča za medije, nego potpuna istina u koju se i lično mogao uveriti dok su igrali zajedno dve sezone u Denveru.

"Nikola Jokić je takav kakav je, stoji mu taj nadimak Džoker, voli da se šali... A verujte, to sa konjima je istina! Išli smo negde na gostovanje, recimo da je to bilo protiv Klivlenda, a Jokić ustaje u pet ujutru i vozi dva sata samo da vidi konje. Istina je i ono što je rekao da je spreman da ode kući posle osvajanja titule da bi samo bio sa konjima. Preklinjali smo ga da ostane i ode sa nama na žurku u Las Vegas i ostane dan više kako bismo proslavili. Morate da ga volite jer ima i druge strasti sem košarke. Cenite to, ne možete da veruje da je toliko lud za konjima", dodao je Grin.

Na pitanje da uporedi sve "MVP" košarkaše sa kojima je igrao i da izabere najboljeg, Grin je oklevao i kazao je samo da su Jokić i Džejms "tu negde", poručivši da ipak ono što je radio Lebron za 20 i kusur godina karijere - niko nije mogao. Izbliza je mogao da se uveri koliko je posvećen.

Ipak, Jokiću nikad neće zaboraviti da ga je odveo do jedinog šampionskog prstena u karijeri, ali je nažalost odmah usledio rastanak jer je Grin prihvatio ponudu Hjustona u kojem je igrao ove sezone.

Još od malih nogu, Nikola Jokić je "jurio" u štale u Somboru da bi bio sa konjima, potom je stalno odlazio na hipodrom, a ljubav prema ovim plemenitim životinjama zadržala se do danas.

"Volim njihov miris. Najbolji osećaj na svetu je kada ih hranite, sam zvuk kada jedu u štali je najbolji zvuk koji možete da čujete. To je nešto što samo ljudi koji vole konje mogu da osete", rekao je Jokić u jednom intervjuu.

Inače, Nikola Jokić ima nekoliko konja u svom vlasništvu (štala "Drim Kečer"), a možda najpoznatiji je Breno Laumar koga je kupio 2021. godine. Od tada, pomenuto grlo "zaradilo" mu je više od 35 hiljada evra na trkama.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track