ĆURČIĆ: Ja sam selektor mlade reprezentacije, za ostalo videćemo

FSS je na potezu

ĆURČIĆ: Ja sam selektor mlade reprezentacije, za ostalo videćemo

Fudbal -
Sigurno je da smo bili u teškoj situaciji posle Albanije i sada posle Danske.Bilo je dosta teško ova tri dana, psihološki najteže igračima, rekao je vršilac dužnosti selektora Srbije

Vršilac dužnosti selektora "A" reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić uspešno je debitovao na klupi seniora, pobedom protiv Grčke u prijateljskoj utakmici (2:0), kojom su "orlovi" koliko-toliko razblažili gorak ukus posle debakla u meču kvalifikacija sa Danskom.

Sad ostaje da se vidi da li će Ćurčić nastaviti da vodi seniore, kao što postoje nagoveštaji, ili će ipak taj posao biti poveren nekom drugom, iskusnijem. O tome nije želeo da priča v.d. selektora, koji je, kao je rekao, posle meča sa Grčkom ponovo razmišlja samo kao selektor mlade reprezentacije.

"Kao što je gospodin Bošković (portparol FSS-a, prim. aut) već rekao, od večeras sam opet selektor mlade reprezentacije. Sve drugo što će se događati, videćemo... Treba mnoge stvari da se slegnu, vreme je pred FSS i ne bih previše komentarisao to pitanje", rekao je Ćurčič na konferenciji za medije posle utakmice sa Grcima.

Ćurčić se osvrnuo na delikatnu situaciju u taboru našeg tima posle mečeva sa Jermenijom, Albanijom i Danskom.

"Sigurno je da smo bili u teškoj situaciji posle Albanije i sada posle Danske.Bilo je dosta teško ova tri dana, psihološki najteže igračima. Mislim da su za ova tri dana uspeli da se pripreme za jednu ovakvu utakmicu, koja jeste prijateljskog sadržaja bila, ali za nas veoma bitna rezultatski. Želeli smo da posle neuspešnog rezultatskog ciklusa izađemo sa pobedom protiv dobre ekipe i reprezentacije koja, kao i mi, izlazi iz problema. Mislim da je ekipa maksimalno korektno reagovala na utakmicu i da su igrači ispunili ono što smo mi tražili od njih, da uđu u meč kao da je takmičarski. Mislim da su pronašli dovoljno motiva i uspeli u sasvim solidnoj partiji da pobede Grčku što je za nas u ovom trenutku najvažnije", rekao je Ćurčić.

Srpski fudbaleri su veoma loše odigrali prvi deo prvog poluvrmena protiv Grčke, ali su se posle toga stabilizovali, povezali redove i u nastavku ostavili mnogo bolji utisak.

"Prvih 20 minuta bili su dosta problematični za nas. Grčka je dobro igrala, mi se nismo namestili dovoljno dobro, međutim uspeli snmo da izdržimo pritisak zahvaljujući velikoj disciplini i velikoj želji igrača. Prvih 20 minuta se najviše osetio nedostatak samopouzdanja koje se verovatno izgubilo u prethodnim utakmicama, ali kako je vreme prolazilo to je mnogo bolje izgledalo."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track